Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre „Aromanii sunt structural de dreapta, 90% dintre ei au fost legionari“

ro

06 Nov, 2014 16:12 4980 Marime text
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat astăzi că se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii aromane, pentru a le explica că, dacă iese preşedinte Klaus Iohannis, „n-or să le meargă afacerile în Constanţa", adăugând că aromanii l-au votat pe candidatul ACL în primul tur, relateaza Hotnews.

„Structural (n.r. - reprezentanţii comunităţii macedonene) sunt de dreapta. Întotdeauna au fost de dreapta, au fost şi legionari. 90% dintre ei au fost legionari, bunicii lor. Votează cu cine cred că au văzut că le merită interesele şi afacerile şi asta vreau să le explic - cu Ponta, cu Tăriceanu şi cu mine o să le meargă în continuare, cu Iohannis nu“, a afirmat Mazăre la sediul central al PSD.

El a susţinut că aromanii câştigă din serviciile în turism din Constanţa şi că până acum l-au votat pe el, dar la primul tur al alegerilor l-au ales pe Klaus Iohannis.

„Serviciile le oferă turiştilor. Şi mă votează pe mine, care ştiu ce am făcut pentru turism. De data asta au votat cu Iohannis, nu ştiu de ce. Trebuie să mă întâlnesc ca să le mai explic cum stau lucrurile, de unde câştigă, care este sursa lor de prosperitate în ultimii ani. (...) Pentru că opţiunea lui Victor Ponta pentru prim-ministru este Tăriceanu, care duce o politică liberală, adică exact ceea ce facem noi. În niciun caz Iohannis nu va dezvolta turismul pe litoral“, a argumentat Mazare.

Edilul Constanţei propune o zonă fiscală specială pentru cazinouri pe litoral, astfel încât turiştii să vină şi în extrasezon.

„Turismul din Mamaia la ora actuală merge bine în perioada de vară. Este o idee pe care am discutat-o cu premierul şi pe care încă nu a apucat să o pună în practică, pentru că a cerut avizul Comisiei Europene: să facem un statut special pentru o zonă fiscală de cazinouri pe faşia de litoral, în aşa fel încât să avem turişti şi în extrasezon. Inclusiv la Veneţia există aşa ceva. Şi asta este un proiect pe care Ponta îl susţine şi îl susţine şi Tăriceanu şi e bine să-l ştie fiecare «comersant» din Constanţa - că nu o să câştige numai trei luni de pe urma turiştilor, ci zece luni“, a adăugat primarul Constanţei.

Radu Mazăre a mai precizat: „Constanţa este cel mai bun exemplu - eu am li o politicp socialp, şi una de investiţii. Multora le este frică să vină un partid de stânga, să aibă şi preşedinte şi prim-ministru şi să încurajeze nemunca - să ia de la cei care muncesc şi să dea celor care au nevoie sau nu au nevoie. Or, eu niciodată nu am încurajat, sigur că îi ajuţi pe bătrâni şi pe cei care sunt bolnavi, pe cei care sunt la ananghie, dar nu sunt pentru a-i ajuta pe cei care sunt cu pieptul mare şi stau să aştepte la pomeni“.

Sursa: Hotnews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • O aromanca 07 Nov, 2014 17:25 Nu stiu de unde iti iei cifrele si informatiile, dar te inseli amarnic! Ne jignesti bagand toti aromanii intr-o oala.
  • JJJ 07 Nov, 2014 04:15 Decat sa se dea peste cap sa mearga Mamaia tot timpul anului mai bine investeste in centrul vechi si o sa infloreasca singur TOT TIMPUL ANULUI!
  • costel 06 Nov, 2014 23:09 Romanii si aromanii din Constanta s-au saturat! Ce facem cu Constanta, promovam prostitutia?
  • Vasile 06 Nov, 2014 16:55 Nu e adevărat,rezultatul prost al PSD este opera lui Mazare.Nu mai e iubit de lume.