Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puterea.ro Funcţionarii Primăriei Constanţa, demni de Cartea Recordurilor. Răspuns tehnic la sesizarea „cât vă mai rabdă pământul?”

ro

29 Sep, 2015 11:17 1831 Marime text
Haosul birocratic din Primăria Constanța este bine cunoscut de cei care au treabă cu municipalitatea. După alegerile prezidențiale de anul trecut, fostul primar Radu Mazăre a anunțat cu surle și trâmbițe crearea mai multor conturi de Facebook, „pentru a dezvolta o relație apropiată cu cetățeanul”. Ideea, foarte bună în teorie, s-a dovedit în practică un adevărat fiasco. Zeci de pagini ale Primăriei Constanța s-au creat făcând legătura cetățeanului cu dotările urbane, spațiile verzi, poliția locală, ecarisajul, evenimentele locale, ajutoarele sociale etc. Fiecare departament cu pagina lui și fiecare pagină cu... incompetenții ei.

„O să scriu la toate ziarele europene și la Comisia Europeană”

Cristian Butcaru demonstrează cum arată relația primăria Constanța – cetățean prin intermediul paginii de Facebook. Publicăm conversațiile pe care ni le-a pus la dispoziție - o lectură ce ar putea fi amuzantă, dacă n-ar zugrăvi realități crâncene.

„Strada Liviu Rebreanu din Palazu... când se asfaltează? 2015, 2016, 2020, 2045... Ați asfaltat cartierul nou în funcție de ce cretin sau rudă de consilier stă pe strada respectivă. Atât de evident, atât de ipocrit. Stau și mă întreb cât o să vă mai rabde pământul la câte blesteme vă luați când ne umplem mașinile de noroi sau schimbăm amortizoarele în fiecare an. Ne pietruim străzile singuri și voi veniți și mai trageți o conductă instalată greșit sau un cablu electric la întâmplare, așa fără nici un plan, cu echipe de tâmpiți care nu înțeleg nimic. P.S. Aș dori o cheie de control pentru sesizarea referitor la «cât vă mai rabdă pământul?»”, arată Butcaru în prima sa petiție.
„Sesizarea dvs. a fost înregistrată cu nr. 131818 din 17.09.2015 cheie de control = 6607 și înaintată spre soluționare. Revenim în cel mai scurt timp posibil cu un răspuns”, vine prompt confirmarea de înregistrare. După cinci zile vine și răspunsul tehnic, în care se vorbește de necesitatea ca administratorul străzii în cauză, SC Confort Urban SRL să organizeze o licitație... pentru a se întocmi niște documente necesare unor lucrări de investiții, societatea executând, în prezent, doar lucrări de reparații. Nu se precizează nici un termen pentru realizarea licitației, respectiv a lucrărilor de investiții.

„Am să fac niște poze pe strada Liviu Rebreanu din Palazu acum după instalarea unor cabluri de curent. Peisajul este apocaliptic. Pe lânga bălăriile de 2 metri de pe marginea drumului, acum este o aventură să ajung la casa unde locuiesc. Am să trimit apoi pozele la toate ziarele europene și la Comisia Centrală Europeană ca să vadă toată lumea cum se trăiește în cel de al doilea oraș ca mărime din România. Indolența voastră crasă nu poate continua la infinit. Când plouă nu pot ieși din curte, orice taxi refuză să vină pe această stradă, iar voi construiți cartiere pentru romi, cu asfalt la poartă și pe banii mei. Să vă fie rușine”, scrie Butnaru în a doua petiție, văzând că răspunsul municipalității la întrebarea sa „cât vă mai rabdă pământul?” a fost unul neprofesionist.

„Sesizarea dvs. a fost înregistrată cu nr.133616 din 22.09.2015 cheie de control = 814 și înaintată spre soluționare. Revenim în cel mai scurt timp posibil cu un răspuns”, a venit confirmarea de înregistrare.

Turcii ar putea să-l întrebe pe un funcționar din Primărie „ești turc?”

Uniunea Democrată Turcă (UDTR) din România, una din cele două organizații reprezentative ale minorității turce de la noi din țară (circa 32 de mii de persoane, majoritatea locuind în Dobrogea) are o serie de proiecte pe plan local, care se referă la o cameră mortuară, un centru de sacrificare a animalelor pentru sărbători sau un centru multicultural. Pentru primul plan, UDTR are deja terenul și solicită sprijinul Primăriei Constanța pentru eliberarea avizelor necesare. Primăria refuză, motivând prin faptul că nu poate pune la dispoziție teren, deși în cererea depusă UDTR a precizat, cât se poate de clar, că deține teren! Se pare că celebrul Dorel din reclamele la spirtoase și-a amplasat neamurile în aparatul administrativ constănțean...

Președintele UDTR, Osman Fedbi, ne-a relatat halucinanta situație, precizând că nu s-a mulțumit cu răspunsul primit și a insistat: „Am revenit cu cererea. A fost o neînțelegere din partea Primăriei în privința modului în care ni s-a răspuns… noi avem terenul! Am revenit cu o cerere, am depus-o și așteptăm să ni se dea încă un răspuns din partea Primăriei. Probabil, persoana respectivă nu a citit cu atenție conținutul, dar noi terenul îl aveam deja! A fost o chestie mai… Sincer, nu vrem să facem ăăă… noi am revenit cu cererea, a fost o neînțelegere. Am vorbit cu primarul interimar (viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău – n.r.), acum am avut o întâlnire cu dumnealui și am spus din nou despre cerere și să găsim o soluție zilele acestea. Ne-a dat garanții că ne va ajuta, că ne va sprijini. A spus și dumnealui că a fost o greșeală, probabil o persoană nu a citit prea atent acea cerere”, a declarat Osman Fedbi, pentru PUTEREA.

Am încercat să descoperim care a fost rațiunea care a stat la baza răspunsului dat de Primărie UDTR, numai că am fost plimbați între departamentele Primăriei, fără a ni se oferi vreo explicație: de la Presă la Juridic, apoi la Dotări Urbane, pentru a reveni din nou la Juridic, de aici la purtătorul de cuvânt, care, la rândul său, trebuie să afle din altă parte, dar zilele trec și nu află...

„Ori fac dinadins, ori s-au tâmpit”

„Adevărul e că în ultima perioadă nu știu ce se întâmplă. Practic, aceiași oameni parcă s-au tâmpit când vine vorba de cereri. Ori fac dinadins, ori s-au tâmpit. Chiar nu-mi dau seama ce se întâmplă... am pățit și eu am auzit și de alte cazuri. Te doare capul...”, spune consilierul local municipal, Iustin Roman (PNL), pentru PUTEREA.

Sursa: http://www.puterea.ro/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii