Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunerea lui Tudorel Toader pentru sefia DNA va ajunge la Palatul Cotroceni

ro

03 Oct, 2018 22:22 2111 Marime text
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a subliniat la România TV că va trimite la Palatul Cotroceni, președintelui Klaus Iohannis, propunerea de a o numi pe Florea la șefia DNA și fără avizul CSM, care e consultativ, în cazul în care magistrații vor dori încă o amânare.

CSM urmează să o audieze, pe 8 octombrie, pe Adina Florea pentru funcția de procuror șef DNA. Asta, după ce la prima audiere, procurorul general, Augustin Lazăr, a cerut amânarea ședinței pentru că pe rolul Inspecției Judiciare se află o sesizarea care o vizează pe Adina Florea, cea propusă pentru conducerea Direcției, precizează  România TV.

Augustin Lazăr a anunţat în 7 septembrie că Parchetul General face verificări la lângă Curtea de Apel Constanța, acolo de unde ar fi putut să fie transmis protocolul secret din 2016 între SRI și PG și care a apărut ulterior pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov.

Tot de la acea instanță provine și Adina Florea.

Secţia pentru procurori a CSM amână audierea procurorului Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru conducerea DNA, ministrul Justiţiei Tuidorel Toader împotrivindu-se şi având un schimb de replici cu Augustin Lazăr.

Votul în CSM a fosrt de 4 la 2 în favoarea amânării, audierea urmând să aibă loc în 8 octombrie la ora 10:00.

Sursă foto: Facebook/ Tudorel Toader 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii