Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:17 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Incluziune socială în structuri economice durabile”, dezbătut la CCINA

ro

05 Oct, 2015 14:22 799 Marime text
Economia socială creează oportunitatea înființării unor structuri de economie socială prin intermediul cărora persoanele aparținând grupurilor vulnerabile au șansa reintegrării sociale prin formare profesională și ocuparea unui loc de muncă.
 
Un astfel de proiect este și „Incluziune socială în structuri economice durabile”. Acesta constă în înființarea a şase structuri de economie socială (SES) în București, Constanța, Ilfov, Cluj, care au ca obiect de activitate servicii complete si integrate pentru un stil de viață sănătos, dezvoltare personală, psihologie, înfrumusețare și remodelare corporală, fabricarea de mobilă, repararea și întreținerea obiectelor de mobilier, tapițerie, artizanat, meșteșuguri, producție de marochinărie și încălțămine, lucrări de tâmplărie și dulgherie.
 
Astfel, se creează 52 de locuri de muncă pentru ocuparea cărora vor fi instruite profesional, în mod gratuit, persoane selectate din rândul grupurilor vulnerabile în cadrul unor cursuri de bucătar, baby-sitter, lucrător în tâmplărie și tapițer.
 
În cadrul expoziției de marketing, care va avea loc miercuri, 7 octombrie, începând cu ora 13.00, la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, se vor promova cele șase structuri de economie socială. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii