Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020, lansat la Tulcea. În ce constă proiectul

ro

01 Feb, 2018 15:08 1469 Marime text

 
Joi dimineață, începând cu ora 10.00, la sala Dobrogea a Consiliului Județean a avut loc o ședință de informare pe tema Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020 (despre apelurile de prioecte 1- HARD I 2 – SOFT), eveniment la care au participat și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.
 
Evenimentul, coordonat de Cezar Grozavu, director al Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava, s-a axat pe transmiterea unor informați esențiale despre acest program (date tehnice și financiare, obiective tematice și priorități, granturi și cofinanțare, alocări financiare și mărirea granturilor, tipuri de proiecte, termene limită pentru depunerea proiectelor).

Bugetul total al programului, spun reprezentanții Biroului, este de 66 de milioane de euro, cu perioada de implementare până în anul 2020.
Apelul pentru proiecte HARD se referă la investiții de infrastructură de cel puțin un milion  de euro, pe când cel SOFT – la proiectele cu o valoare mai mică de 1 milion de euro.

În ceea ce privește termenele limită, depunerea online a pachetului de aplicație este 3 mai 2018, ora 16.00, iar pentru aplicația în format tipărit – 7 mai 2018, ora 16.00.

Pentru proiectele SOFT, se asigură fonduri pentru educație, cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare, pentru promovarea culturii locale și conservarea patrimoniului istoric, pentru îmbunătățirea accesibilității în regiuni, dezvoltarea rețelelor și sistemelor de transport și comunicații, respectiv pentru provocări comune în domeniul sănătății și securității.

În ceea ce privește proiectele HARD, discutăm despre îmbunătățirea accesibilității în regiuni, dezvoltarea rețelelor și sistemelor de transport și comunicații, respectiv despre provocări comune în domeniul sănătății și securității.

„În cadrul acestei sesiuni de informare, factorii direct interesați pot afla mai multe date despre acest program și despre apelurile de proiecte. Pe cooperarea româno-ucraineană, vreau să subliniez, încă o dată, buna relație de colaborare dintre Tulcea și Izmail, ca un exemplu de bună practică în cadrul acestui organism. Le doresc tuturor mult succes în implementarea cât mai multor proiecte în cadrul Programului Operațional România – Ucraina“, a transmis președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.


Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii