Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziaristul tulcean Viorel Dima a lansat cartea „Enciclopedia personalităților tulcene”

ro

20 Dec, 2017 20:06 2363 Marime text
Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, a participat miercuri, 20 decembrie, la lansarea volumului „Enciclopedia personalităților tulcene”, semnat Viorel Dima, un cunoscut ziarist și publicist din județul Tulcea. Evenimentul s-a desfășurat la Casa „Avramide” din municipiu și a reunit prezența mai multor oficialități tulcene precum și a unor personalități marcante ale vieții culturale, medicale și ale mediului privat tulcean.
    
În deschiderea evenimentului, au evoluat artiști ai Ansamblului Artistic „Baladele Deltei”, creând, astfel, o atmosferă propice derulării unui act cultural.
  
„Uimit de marile realizări ale înaintașilor, cât și cele ale contemporanilor, am considerat că tulcenii au nevoie de o enciclopedie a personalităților. Avem nevoie să știm că există exemple de urmat, oameni care au excelat prin calitățile lor profesionale, puse în slujba societății. Fără contribuția fiecăruia dintre noi, viața socială, economică și culturală a orașului nostru, a județului, a țării, este supusă hazardului, fiind pasibilă de regres”, a ținut să precizeze autorul Viorel Dima, în debutul expunerii sale.   
    
„Vreau să felicit această frumoasă inițiativă, materializată în volumul „Enciclopedia personalităților tulcene”, un proiect deosebit de important pentru istoria, cultura și spiritualitatea tulceană. De asemenea, țin să apreciez efortul, munca și dăruirea puse în slujba conceperii unei lucrări atât de ample și de muncite. Rezultatul este și el pe măsură. Autorul a obținut o compilație complexă, bine documentată, care ne reprezintă realmente, ceea ce înseamnă că atât scrierea, cât și Viorel Dima și-au atins scopul: o nouă lucrare valoroasă pentru oamenii de azi ai acestor locuri.


   
În această lucrare au fost reunite profesii, naţionalităţi, nume mai mari cu nume mai mici. Pentru mozaicul cultural și spiritual care caracterizează comunitatea tulceană, această lucrare reprezintă o adevărată carte de vizită, o veritabilă emblemă culturală”, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani cu acest prilej.
 
Sursă foto și text: Consiliul Județean Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii