Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din cazul violului de la Vaslui dau vina unii pe alţii !

ro

26 Jul, 2015 21:04 1936 Marime text
 
Procurorii care s-au ocupat de ancheta în cazul celor şapte violatori din Vaslui dau vina unul pe altul pentru că nu au contestat lăsarea în libertate a tinerilor şi se contrazic în declaraţii. Procurorul de caz susţine că el nu a contestat eliberarea violatorilor pentru că aşa i-a spus şeful său. De cealaltă parte, procurorul-şef de la Vaslui spune că el nu a fost informat. 
 
Potrivit unor surse din rândul anchetei, citate de România TV, procurorul de caz a susţinut că s-a consultat cu şeful său dacă să conteste măsura instanţei, dar acesta i-ar fi  spus că nu este cazul să o facă întrucât trei dintre violatori şi-au recunoscut faptele.
 
Din cauza declaraţiilor contradictorii, cei doi procurori ar putea fi puşi faţă în faţă de inspectorii judiciari care îi cercetează disciplinar. Procurorul-şef este în concediu, însă este posibilă o confruntare între cei doi pentru a se stabili adevărul.
 
Inspecţia Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de unii magistraţi care i-au pus sub control judiciar pe cei şapte tineri care au violat până la leşin o elevă din Vaslui.
 
Cercetarea disciplinare a fost începută pentru "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă" şi "nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente” din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.
 
Amintim că o elevă s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu mașina. Cei doi au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localității Văleni, unde și-au mai chemat alți patru prieteni și au întreținut raporturi sexuale cu victima împotriva voinței acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localității Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forțat victima să întrețină raporturi sexuale.
 
La 19 iunie 2015, magistrații judecătoriei Vaslui au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor șapte tineri.
 
Sursa: rtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii