Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:37 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii au găsit două mașini de serviciu și documente secrete în casa fostului șef al Poliției din Cernavodă

ro

04 Jan, 2014 09:44 1630 Marime text
Comisarul-şef Nicolae Emilian, fostul şef al Poliţiei din Cernavodă, este cercetat de procurorii DNA într-un dosar separat din cazul fostului său adjunct, comisarul- şef Costel Baciu, trimis în judecată după ce, în timpul unei anchete, şi-a însuşit fraudulos de la locul faptei o puşcă. Nicolae Emiliana fost suspendat din funcție în octombrie 2013.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 14 februarie 2008 comisarul Costel Baciu, care făcea cercetri într-un dosar privind decesul unei persoane în condiţii suspecte, a ridicat din locuinţa acesteia o armă cu aer comprimat şi patru cutii cu 328 de alice din plumb, fără să menţioneze, însă, bunurile în procesul-verbal de cercetare la faţa locului întocmit cu acel prilej. Comisarul şi-a însuşit bunurile, pe care le-a şi deţinut până în 11 septembrie 2013, când au fost identificate de către reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în sediul Poliţiei Cernavodă.

Documente „secret de serviciu” sau „secret” subtilizate din dosare

În acest context, în baza autorizaţiilor de percheziţie procurorii DNA , au procedat la data de 27 septembrie 2013 la efectuarea de percheziţii domiciliare în incinta a trei imobile aflate în proprietatea comisarului şef de poliţie Nicolae Emilian, imobile cu destinaţia de locuinţe şi, respectiv, casă de vacanţă, situate în oraşul Cernavodă şi în comuna Seimeni, jud. Constanţa. Cu acest prilej, deşi nu au fost descoperite mijloace de probă de natură a confirma ipoteza utilizării de către Nicolae Emilian, în interes personal, a armei inscripţionate „COMETA 200, CAL. 5,5/22, Made in Spain, 21 – C1 01469-01”.

Totuși au fost însă identificate numeroase înscrisuri clasificate „Secret de serviciu” sau „Secret”, documente neclasificate, dar utilizate exclusiv în activitatea de cercetare penală a organelor de poliţie judiciară, mijloace materiale de probă subtilizate din dosare penale, precum şi bunuri din dotarea Poliţiei Oraşului Cernavodă, „însuşite în mod fraudulos şi utilizate în interes personal de către şeful acestei unităţi de poliţie”, fiind constatată totodată şi modalitatea ilicită în care sus-numitul a obţinut în cursul anului 2012, pentru sine şi fiul său, eliberarea de către reprezentanţii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a unor noi permise de port şi folosire a unor arme.

Mai multe AICI

Ti-a placut articolul?

Comentarii