Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul de insolvenţă al firmei Tutun şi Ziare SRL a primit un nou termen

ro

24 May, 2016 19:03 2155 Marime text
Tutun şi Ziare SRL, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, este, din 2014, în insolvenţă. Astăzi, la Tribunalul Constanţa a avut loc un nou termen în procesul de insolvenţă al acestei firme. Magistraţii au acordat un nou termen pentru data de 13 septembrie, ora 11.00.
 
Înfiinţată în 1997, firma a înregistrat apogeul economic în anul 2012, când a devenit cel mai mare distribuitor engros ce activa pe piaţa din România. Începând cu anul 2014, societatea a intrat în imposibilitatea de a achita obligaţiile curente şi datoriile către furnizori.
 
Administratorul judiciar Cabinetul Individual de Practician în Insolvenţă Vizitiu Cătălina a publicat, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, raportul lunar privind descrierea modului de îndeplinire a atribuţiilor şi justificarea cheltuielilor efectuate pentru debitorul SC Tutun Şi Ziare SRL. În luna decembrie a anului trecut, Comitetul Creditorilor debitoarei Tutun Şi Ziare SRL a fost convocat de două ori.
 
Despre Tutun şi Ziare SRL
 
Potrivit Registrului Comerţului, firma Tutun şi Ziare SRL a fost înmatriculată în anul 1997 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată. Capitalul social subscris, de 20.000 de lei, integral vărsat, este compus din 2.000 de părţi sociale. Asociaţii societăţii sunt KLD SERVICES SRL, cu 1% din capitalul social, şi Strutinsky Sorin-Gabriel, cu 99% din capitalul social.
 
Administratorul judiciar al societăţii, care desfăşoară „activităţi de comerţ cu ridicata nespecializat“ este Vizitiu Cătălina C.I.I. Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015 emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Sorin Strutinsky.
 
De asemenea, conform Ordonanţei şi anexelor din data de 19.02.2015 emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DNA - Structura centrală, formulate în dosarul 9/P/2015, s-a dispus aplicarea sechestrului asupra părţilor sociale deţinute de Sorin Strutinsky.
 
Cu sediul la aceeaşi adresă, KLD Services SRL a fost înfiinţată în 2009. Firma, cu un capital social de 40.000 de lei, este deţinută de Gabriel Sorin Strutinsky, cu 99% din capitalul social, şi Mihaela Elvira Gherasim Tănase, cu 1% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii“, este Nicoleta Strutinsky.
 
Conform Ordonanţei emise la 7.04.2015 de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Gabriel Sorin. Strutinsky. De asemenea, conform Ordonanţei şi anexelor din data de 19.02.2015 emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Structura centrală, formulate în dosarul 9/P/2015, s-a dispus aplicarea sechestrului  asupra părţilor sociale deţinute de Gabriel Sorin Strutinsky.
 
La rândul său, Conpress Group SRL are printre asociaţi nume grele: Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinsky şi defunctul Mihail Gheorghe Cârciog. Potrivit Registrului Comerţului, Conpress Group SRL a fost înfiinţată în 1993 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată. Asociaţii societăţii sunt Radu Ștefan Mazăre, Sorin Gabriel Strutinsky, Nicuşor Daniel Constantinescu, fiecare cu câte 24% din capitalul social. Cel de-al patrulea asociat este defunctul Mihail Gheorghe Cârciog, cu 28% din capitalul social. Activitatea principală a Conpress Group SRL este „comerţul cu ridicata nespecializat“. Administrator judiciar este Dovîncescu Cristina C.I.I.
 
Sorin Gabriel Strutinsky este judecat de Tribunalul Constanţa pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. În cauză, omul de afaceri Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii