Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:03 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul PSD Gheorghe Nichita nu scapă de arest la domiciliu

ro

05 Jun, 2015 21:07 748 Marime text
 
Curtea de Apel București a decis astăzi ca primarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, să fie cercetat în continuare în arest la domiciliu. Este vorba despre dosarul în care este acuzat de DNA că a folosit Poliția Locală din Iași pentru a o supraveghea pe iubita lui, Adina Samson. Inițial, Tribunalul București a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, însă DNA a făcut contestație, admisă astăzi de Curtea de Apel București, astfel încât Nichita rămâne în arest la domiciliu.
Edilul ieșean este acuzat de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (cinci acte materiale), instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Potrivit DNA, în perioada ianuarie - aprilie, Nichita, abuzând de funcția de primar, i-a determinat pe Liviu Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași, și Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în cadrul poliției, dar și pe alte persoane din cadrul instituției pe care o conducea să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să le folosească și să permită accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite.
În aceeași perioadă, Nichita este acuzat că i-a determinat cu intenție pe cei doi polițiști să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajați ai Poliției Locale, a unor activități de supraveghere a unei persoane (care avea montat inclusiv un sistem de urmărire GPS pe autoturism), cu consecința prejudicierii intereselor legale ale instituției din care făceau parte și pentru a obține un folos nepatrimonial necuvenit. Mai mult, membri ai clanului "Cordunenilor" ar fi fost implicați în amenințarea unui bărbat care s-a întâlnit pe 25 aprilie la o terasă cu Adina Samson.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii