Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa vrea să reabiliteze sistemul de irigat existent în municipiu

ro

14 Aug, 2017 16:39 1653 Marime text
 
Primăria Constanţa vrea să reabiliteze sistemul de irigat existent în municipiu si organizează consultare de piaţă în vederea stabilirii prețului unitar al lucrărilor de „Reabilitare Sistem de Irigat Existent în Municipiul Constanța”. Pentru menținerea în stare de vegetație a spațiilor verzi a fost proiectată și funcționează o rețea de irigat prin aspersiune care alimentează hidranții sistemului de irigat din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia.
Sistemul de irigat spații verzi prin aspersiune este alimentat de patru (4) stații de pompare echipate cu pompe electrice care pompează apa prin conductele principale și secundare până la aspersor. Fiecare stație de pompare alimentează o rețea de conducte principale și secundare care delimitează un tronson de spații verzi astfel:
- SP1 – asigură apa de irigat între H. Parc și Cazino Mamaia, zona hotelieră și mal lac;
- SP2 – asigură apa de irigat între Cazinou Mamaia și H. Rex, zona hotelieră și mal lac;
- SP3 – asigură apa de irigat între H. Rex și nordul stațiunii Mamaia, zona hotelieră și mal lac;
- SP Tăbăcărie – asigură apa de irigat în majoritatea parcurilor din municipiul Constanța;
În cazul avariilor survenite în cursul iernii ca urmare a variațiilor bruște de temperatură, respectiv în urma uzurii componentelor pe perioada exploatării, se impune intervenția de urgență cu personal specializat pentru remedierea situațiilor apărute. Totodată, în urma derulării ocazionale a proiectelor de investiții în spațiile verzi, rețeaua de irigat poate necesita devieri privind traseele conductelor de apă.
În acest sens, pentru funcționarea normală a sistemului de irigat este necesară revizia anuală a echipamentelor existente în stațiile de pompare aflate în funcțiune, întreținerea zilnică și repararea acestora în caz de avarie, precum și asigurarea lucrărilor de întreținere și reparații la rețeaua de irigat, necesare după caz. Prin intermediul consultării de piaţă, se dorește obținerea unor oferte financiare pentru operațiunile și materialele prevăzute în anexa la prezentul comunicat (P.U./U.M. exprimat în LEI fără T.V.A.).
Achiziţia lucrărilor de reabilitare a sistemului de irigaţii existent în municipiu se va realiza printr-un acord cadru de execuţie lucrări: durata acordului-cadru este de 3 ani de la data semnării acestuia de către ambele părți, cuprinzând 3 contracte anuale subsecvente, în baza căruia Autoritatea Contractantă va emite Ordine de Lucru în conformitate cu Specificațiile Tehnice af. execuției lucrărilor achiziționate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii