Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:47 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, întrevedere cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului

ro

08 Mar, 2019 19:40 380 Marime text
Astăzi, 8 martie 2019, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, l-a primit pe președintele Curții Europene a Drepturilor Omului,  Guido Raimondi, informează Biroul de Presă al Guvernului României. 

Printre temele discutate de cei doi oficiali s-au numărat dialogul Curţii cu judecătorii pentru implementarea dispozițiilor convenționale, reforma CEDO în vederea eficientizării sale, precum și situația  diferitelor cauze care vizează România, aflate în jurisdicția CEDO. 

”Premierul Viorica Dăncilă a reiterat importanța pe care România o atașează dreptului de recurs individual în fața CEDO, ca instrument fundamental al mecanismului convențional de protecție a drepturilor omului. De asemenea, a reafirmat angajamentul României în procesul de reformă vizând viitorul sistemului Convenției  europene a drepturilor omului.

Cu privire la cauzele care vizează România, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidențiat angajamentul autorităților române pentru gestionarea acestora și găsirea soluțiilor celor mai potrivite.

Nu în ultimul rând, a fost abordată tema referitoare la dreptul la un act de justiție echitabil” - se mai arată în comunicatul citat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii