Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, citat la Parchetul General. Ce a declarat după întâlnirea cu procurorii

ro

23 May, 2018 10:49 1600 Marime text
Preşedintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, s-a prezentat, astăzi, la Parchetul General.

Din primele informații, liderul PNL a fost citat într-un dosar. 

"Nu ştiu, dar nu cred că are legătură cu subiectul care vă interesează pe dvs ", a spus Orban, la sosirea la PG, întrebat în ce dosar a fost chemat, conform Agerpres.ro

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că s-a prezentat la Parchetul General pentru a i se oferi posibilitatea de a fi parte vătămată în cazul unei sesizări împotriva unui procuror, însă a refuzat acest lucru.
 

"Este o sesizare care nu mă priveşte pe mine. Am avut opţiunea de a fi parte vătămată, calitate procesuală de parte vătămată într-o sesizare, pe care am declinat-o. Nu vă dau detalii că este o cercetare", a spus Orban, la ieşirea de la Parchet.

 
Întrebat dacă este vorba despre o plângere împotriva procurorului care l-a anchetat şi trimis în judecată, liderul PNL a răspuns că este "o sesizare depusă împotriva unui procuror".
 

"Mi s-a oferit calitatea de a fi parte vătămată. Decizia mea a fost să nu fiu parte vătămată", a adăugat Orban.

 
Totodată, întrebat dacă el consideră că cercetarea nu a fost abuzivă, liderul liberal a subliniat că este vorba de infracţiunea de represiune nedreaptă. "Aici nu este vorba de cercetare abuzivă, ştiţi foarte bine că este vorba de infracţiunea de represiune nedreaptă. Infracţiunea de represiune nedreaptă înseamnă că cel care te trimite în judecată trebuie să fii sută la sută că te consideră nevinovat în momentul în care declanşează cercetarea penală, te trimite în judecată sau dispune o măsură împotriva ta", a spus Orban.
 
El a menţionat că, dacă ar fi dorit să fie considerat parte vătămată, atunci ar fi depus el o sesizare.
 

"Dacă aş fi vrut să mă consider parte vătămată, aş fi depus eu sesizarea. Este un cetăţean care a urmărit la televizor procesul şi care a considerat că trebuie să depună această sesizare", a arătat Orban.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii