Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:41 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Klaus Iohannis În ultimii doi ani atacurile la adresa corpului procurorilor au devenit din ce în ce mai virulente

ro

27 Feb, 2019 12:42 548 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că în ultimii doi ani atacurile la adresa corpului procurorilor au devenit din ce în ce mai virulente, informează Agerpres.ro

El a denunţat "insistenţa obsesivă a actualei majorităţi în a interveni politic într-un domeniu a cărei independenţă trebuie garantată".

"În anii 90, când România făcea primii paşi în instituirea regimului democratic, prin redactarea Constituţiei (...) legiuitorul constituant a conferit Ministerului Public un rol de o importanţă deosebită - cel de a reprezenta interesele generale ale societăţii, de apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Această misiune a Ministerului Public nu e deloc uşoară, cu atât mai mult cu cât în ultimii doi ani atacurile la adresa corpului procurorilor au devenit din ce în ce mai virulente. (...) Însăşi temelia statului de drept este ameninţată. (...) Din păcate, după aproape 30 de ani de la recâştigarea libertăţii în România încă mai există politicieni cu reflexe autoritare care se consideră îndreptăţiţi să-şi acorde privilegii", a afirmat şeful statului la şedinţa de prezentare a raportului activităţii desfăşurate de Ministerul Public în anul 2018.


Potrivit acestuia, vocea magistraţilor trebuie auzită, mai ales când misiunea acestora este pusă în pericol. "Românii îşi doresc ţară fără corupţie", a adăugat Iohannis. 

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii