Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:57 05 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis, felicitat de liderii statelor UE afiliaţi Partidului Popular European pentru succesul referendumului

ro

28 May, 2019 22:30 512 Marime text
Liderii statelor UE afiliaţi Partidului Popular European, reuniţi la Bruxelles înainte de reuniunea informală a Consiliului European, l-au felicitat pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru succesul referendumului pe teme de justiţie de duminică, informează marţi un comunicat al PPE citat de Agerpres.ro

"Statul de drept, justiţia independentă şi lupta împotriva corupţiei sunt valori democratice europene centrale. Rezultatul demonstrează cu claritate că poporul nu tolerează tentativele guvernului socialist de a eroda democraţia şi sistemul judiciar", a declarat preşedintele PPE, Joseph Daul, citat în comunicat.


De asemenea, liderii din PPE l-au felicitat pe candidatul cap de listă al PPE Manfred Weber pentru succesul său electoral şi şi-au exprimat sprijinul unanim pentru candidatura sa la preşedinţia Comisiei Europene.

"Săptămâna trecută, unul din doi europeni a votat pentru a decide cursul viitor al continentului. A fost cea mai ridicată prezenţă la vot din ultimele două decenii. Este o victorie pentru democraţia europeană. Este o validare a procesului Spitzenkandidat şi un succes pentru proiectul european pentru că cetăţenii înţeleg că provocările comune au nevoie de un răspuns comun", a spus Daul.

"Întrucât suntem principala forţă politică din Europa, sunt încrezător că Manfred Weber va deveni viitorul preşedinte al Comisiei Europene", a subliniat preşedintele PPE.

"Liderii din PPE l-au felicitat pe Manfred Weber pentru campania sa formidabilă în întreaga Europă pentru a asculta preocupările şi speranţele cetăţenilor. El are o viziune pentru o Europă inteligentă, puternică şi bună. După 15 ani în PE, el a demonstrat că poate asculta, negocia, construi poduri, găsi compromisuri şi apăra o viziune înrădăcinată în valorile europene. El înţelege cum funcţionează UE, cunoscând în acelaşi timp preocupările cetăţenilor la nivel local. Acesta este lucrul de care avem nevoie de la viitorul preşedinte al Comisiei Europene", a mai spus Daul, citat în comunicatul PPE.

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii