Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:51 19 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent la Constanța (galerie foto)

ro

16 Mar, 2019 12:43 731 Marime text

În aceste momnete, în incinta „Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski”, are loc o conferință de presă organizată de ALDE. În cadrul conferinței, alături de președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, se află secretarul general ALDE, Daniel Chițoiu, vicepreședinte ALDE - deputat Andrei Gerea, fost ministru al Culturii, Daniel Barbu, președintele Filialei ALDE Constanța – senator Ion Popa.

„ALDE a făcut o listă care conține în zona eligibilă cele mai remarcante persoane din zonă. Activitatea politică deja confirmată reprezintă un atu. Sunt oameni care au lucrat la organizațiile locale și s-au remarcat. Lista noastră va fi deschisă de Norică Nicolai, actual membru pe locul 2 este Daniel Barbu, fost ministru al Culturii și senator. Pe locul 3 este Renate Weber, militant pentru drepturile omului, membru în comisia LIBE în Parlamentul European. Pe locul 4 este Ovidiu Silaghi, fost deputat și ministru. Pe locul 5 este Varujan Vosganian, fost ministru al Energiei. Pe locul 6 este colegul Andrei Gerea, chestor al Camerei Deputaților. Pe locul 7 este Radu Silaghi Dumitrescu, cercetator, cel care a inventat sângele artificial”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul conferinței de presă.


"ALDE pe București are 19%, iar PNL are 17%. La nivel național sondajele arată 15%", a spus Tăriceanu, făcând referire la cifrele pentru europarlamentare.

Gabriel Daraban: "Decizia mea practic de a mă implica în activitatea politică la nivel de orașul Constanța a venit de la început, din momentul în care m-am înscris în ALDE. Cunosc și simt suflul economic al urbei. Lipsa de interes pe cultură, educație, social, la nivelul orașului, ne pune să demonstrăm că avem posibilitățile mentale și economice, că trebuie să vină oamenii să schimbe orașul".

„Și eu împărtășesc nemultumirile privind infrastructura, atât rutieră, cât și feroviară. Pot spune că bugetul de anul acesta are importante sume prevazute pentru infrastructura regională, național și local, cât și pentru infrastructura rutieră și cale ferata din Moldova", a afirmat Tăriceanu, legat de protestul #șîeu de ieri.

Întrebat dacă au mai fost discuții legate de prezidențiale, Tăriceanu a spus că după discuțiile cu PSD se va decide care va fi candidatul care, în turul 2, va avea cele mai mari șanse să ajungă să îl învingă pe Klaus Iohannis. Sunt organizații din țară care spun că Liviu Dragnea va fi candidatul, însă Tăriceanu consideră că este necesară o analiză clară înainte să se ajungă la o concluzie.

Tăriceanu consideră că directivele europene sunt și ele de vină pentru că legislația în vigoare nu permite o lejeritate în achizițiile publice. „Chiar dacă legile din România au fost îmbunătățite, nu se vede”, a precizat Tăriceanu.

Tariceanu a mai spus că susține modificarea legii pentru ca alegerile locale să fie în două tururi.

Călin Popescu-Tăriceanu împreună cu membrii ALDE se vor deplasa astăzi la Hârșova.

Ti-a placut articolul?

Comentarii