Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Viorica Dăncilă, în vizită la Centrul Cultural din Kuweit

ro

20 Oct, 2018 14:06 1696 Marime text
În contextul vizitei oficiale efectuate în Kuweit, în perioada 19-21 octombrie 2018, prim-ministrul român, doamna Viorica Dăncilă, a vizitat Centrul Cultural Abdullah Al Salem, unul dintre cele mai mari complexuri culturale din lume, care găzduiește 22 de galerii cu peste 1.100 de exponate. 

Complexul este format din Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Știință, Muzeul de Istorie Islamică, Muzeul Spațiului, precum și Centrul pentru Arte Frumoase și Teatru.  

În cadrul vizitei, prim-ministrul român a subliniat necesitatea promovării istoriei, culturii și științei, exprimând în acest sens apreciere față de eforturile kuweitiene de impulsionare a activităților din domeniul cultural și științific, în vederea dezvoltării durabile și eficiente a societății.

De asemenea, șeful Executivului de la București a salutat modul în care Centrul Cultural Abdullah Al Salem, prin activitatea desfășurată, prezintă cultura kuweitiană, islamică și arabă, precum și bogăția și diversitatea culturală a Statului Kuweit, a regiunii Golfului și a lumii arabe. 

Delegația României prezentă în Kuweit City a vizitat Centrul Științific din Kuweit, un renumit complex educațional de promovare a științei  și tehnicii și de conștientizare a importanței mediului înconjurător, îndeosebi în rândul tinerei generații. 

Centrul este găzduit într-un spațiu arhitectural vast, care reflectă arta și cultura islamică.

În dialogul cu interlocutorii kuweitieni, șeful Executivului român a apreciat eforturile deosebite ale autorităților locale pentru deschiderea spațiului educațional, dincolo de instituțiile de învățământ consacrate și pentru stimularea curiozității și interesului științific în rândul elevilor, studenților și a publicului larg.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a evocat posibilitatea dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniile cercetării și inovării, menționând în mod special expertiza recunoscută pe plan internațional a specialiștilor români în domenii precum inginerie, comunicații și tehnologia informațiilor.

Prim-ministrul a vizitat și Marea Moschee din Kuwait City, cel mai mare lăcaș de cult din Kuweit. 

În discuțiile cu oficialii kuweitieni, prim-ministrul român a apreciat deschiderea autorităților de la Kuweit City față de minoritățile religioase, precum și efotrurile făcute pentru integrarea acestora.

Totodată, a subliniat că, de-a lungul timpului, întreaga comunitate musulmană din România a conviețuit în pace cu majoritatea creștină și cu celelalte minorități.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii