Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Emil Boc ameninta ca administratiile locale nu mai primesc bani daca nu trimit pana pe 16 august noile organigrame

ro

02 Aug, 2010 02:20 1685 Marime text
emil_bloc_organigrame.jpgPremierul Emil Boc a ameninţat duminică, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, că autorităţile locale care nu vor trimite până pe 16 august organigramele cu restructurările funcţionarilor publici, nu vor mai primi bani din cotele defalcate de la Bucureşti.

"Luaţi act şi încadraţi-vă în termen. 16 august - termen limită pentru adoptarea de către autorităţile locale a noilor organigrame care consfinţesc ce scrie în OUG 63. Dacă nu se face, le tăiem banii. Asta e singura sancţiune. Nu mai primesc bani din cote defalcate de la Bucureşti şi atunci să vedem cum se vor descurca consiliile judeţene sau primăriile cu propriii lor bani, dacă nu fac acest proces de restructurare. Lucrurile sunt foarte clare şi ferme. Vom mai avea o videoconferinţă în 15 august să vedem exact cum stăm", a afirmat Boc.

Avertismentul primului ministru a survenit după ce secretarul de stat în MAI Gheorghe Emacu a informat că până la 30 iulie au fost înregistrare, în vederea avizării, 2.897 proiecte de organigramă dintr-un total de 3.227, adică aproximativ 90%, iar dintre cele remise 2.059 au fost avizate.

Emacu a precizat că, în acest moment, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, există 828 proiecte în curs de avizare, 330 fiind restante, majoritatea provenind din judeţele Gorj şi Vrancea (cu câte 22 proiecte), Galaţi (cu 20 proiecte), Mehedinţi, Bacău şi Vaslui (cu câte 19).

"Au rezultat probleme: nerespectarea procentului de 12% funcţii publice de conducere din totalul de funcţii publice, fie depăşirea numărului maxim de posturi stabilit prin OUG şi existenţa unor posturi ca având prerogative de putere politică", a anunţat Emacu.

El a declarat că până pe 16 august proiectele de restructurare urmează să fie supuse aprobării consiliului local sau judeţean, iar nerespectarea acestui termen constituie o contravenţie ce va fi sancţionată cu amendă.

Sursa: Agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii