Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:07 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Cioloş, despre un document final care să reflecte dorința și interesele tuturor românilor

ro

05 Jul, 2016 13:58 1017 Marime text
Ţara noastră are nevoie de un acord politic pentru o strategie de competitivitate şi de un set de priorități asupra cărora să existe consens, este de părere Dacian Cioloș.
 
Astăzi, la Palatul Parlamentului, în deschiderea conferinței „România competitivă", premierul Dacian Cioloş a făcut o serie de declaraţii importante.

„Ne dorim în primul rând un document final care să reflecte dorința și interesele românilor și României pe termen mediu și lung, un set de priorități asupra cărora să existe consens, astfel încât execuția lor să nu fie afectată de ciclurile electorale. Ceea ce este cert — avem nevoie de un acord politic pentru o strategie de competitivitate a României. Vă adresăm așadar astăzi invitația deschisă de a ne asuma împreună un drum, care, pe lângă creșterea competitivității economice, să ne crească în primul rând încrederea în propriile forțe, în potențialul României, să aducem România la adevăratul ei potențial de dezvoltare și să creăm România în care vrem să trăim", a spus, potrivit Agerpres, premierul Cioloș.


De asemenea, acesta a afirmat că se bucură de implicarea și susținerea președintelui Klaus Iohannis, a Băncii Naționale a României și a Academiei Române, precizând totodată că este extrem de important ca acest proiect să fie asumat de către decidenții politici.

„Am acționat (...) acele butoane care declanșează în efect de domino o serie de alte reforme și inițiative fără de care România competitivă nu ar putea exista. Între aceste demersuri (...) se numără pachetul de simplificare și debirocratizare, pe care l-am adoptat săptămâna trecută în Guvern și care poate sta la baza unui alt mod de a face administrație publică, în raport cu cetățeanul și cu mediul de afaceri. Am lansat totodată un nou pachet de legi privind achizițiile publice, finalizat și el, o nouă paradigmă bazată pe transparență și eficiență în cheltuirea fondurilor publice, o piață care reprezintă peste 15 miliarde de euro.

Am lansat totodată facilități fiscale pentru toți cei care lucrează în centrele de cercetare aplicată și dezvoltare tehnologică, ingineri sau cercetători. (...) O nouă legislație totodată, care este în dezbatere, pentru învățământul profesional dual (...) și nu în ultimul rând cadastrul general, important pentru orice activitate care implică terenuri și clădiri. Legat de acest subiect am adoptat o OUG cu o serie de prevederi menite să accelereze înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și de carte funciară, măsuri cu importanță deosebită mai ales din perspectiva terenurilor agricole, dar și din cea a proiectelor de infrastructură", a mai spus premierul Dacian Cioloș.

Ti-a placut articolul?

Comentarii