Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Cioloş - Am propus crearea unui tribunal internațional împotriva terorismului

ro

17 Jul, 2016 11:00 1442 Marime text
În contextul Summitului ASEM, premierul Dacian Cioloș a spus că, prin crearea unui tribunal internațional împotriva terorismului, o inițiativă propusă de România și Spania, va fi transmis un mesaj clar că se poate acționa la nivel multilateral.

„La discuția informală, pe care am avut-o, eu am reiterat un punct de vedere al României, o propunere a României, împreună cu Spania de altfel, să mergem dincolo de declarațiile politice și să găsim mijloace prin care să întărim capacitatea comunității internaționale de a reacționa în astfel de situații. Noi am propus crearea unui tribunal internațional împotriva terorismului, în care să fie tratate și judecate astfel de situații, pentru a da un mesaj clar că se poate acționa la nivel multilateral și folosind instrumente mai puternice decât declarațiile politice, instrumente juridice", a spus premierul Cioloș, într-o declarație acordată Radio România și publicată pe site-ul Guvernului.

De asemenea, premierul Cioloş a menţionat că a primit mai multe semnale de susținere. „Am văzut o idee similară de a acționa la nivel juridic internațional venită și din partea Indiei. Am avut o discuție (...) informală cu vicepreședintele Indiei, care a reprezentat India la acest Summit, și am convenit să ne coordonăm în perioada următoare la nivel internțional pe acest subiect, sigur împreună cu Spania, cu care am fost de altfel inițiatorii acestei idei", a mai spus Cioloș.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii