Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:40 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu, aproximativ 56 de milioane de euro Un angajat al ANAF va fi audiat în dosarul fostului șef al ANAF, Sorin Blejnar

ro

26 Dec, 2015 09:01 1453 Marime text
Judecătoarea Corina Ciobanu, din Curtea de Apel București, va redeschide pe data de 11 ianuarie 2016 dosarul în care Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, este sunt acuzat că ar fi comis fapte de corupţie. 

În cauză mai sunt judecați: Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, dar şi Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Radu Nemeş, Diana Nemeş - la acel moment, administrator la SC Excella Real Grup SRL, George Guliu - la acea dată, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, Dumitru Chirvăsitu - la acea dată, administrator în fapt al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi Lucian Florin Ionescu - la acel moment, administrator la SC Delta Oil Logistic SRL.

Mai mult, procurorii au dispus şi trimiterea în judecată a mai multor persoane juridice, pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. 

La un termen viitor, în fața instanței de judecată va fi audiat un reprezentant ANAF. În acest sencu, Curtea de Apel București a dispus emiterea unei adrese către această instituție, în vederea desemnării unei persoane abilitate, care să se prezinte în faţa instanţei în vederea audierii în legătură cu temeiul și modalitatea de constituire ca parte civilă în procesul penal.

În dosar, DNA arată că bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro). 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă, Florin Dan Secăreanu şi alţii. Prejudiciu, 56 de milioane de euro (document) 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gino 26 Dec, 2015 14:44 SRI.ul, si celelalte organe de control ce faceau pe vremea aia? Nimeni nu se sesiza cat fura astia ? E posibil asa ceva ? Dar vedem ca e vorba chiar de seful SRI Constanta ? Asta inseamna ca jecmanirea tarii s-a facut cu acordul si sub ocrotirea SRIi.ului ??? Lupii paznici la oi ? Sri ar trebui cumva desfiintat ?