Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vaslui Prefectul va organiza o întâlnire cu structurile MAI cu privire la cazul violatorilor de la Văleni

ro

22 Jul, 2015 13:01 1629 Marime text
 
Prefectul județului Vaslui, Andrei Puică, a declarat, astăzi, pentru Agerpres, că va avea o întâlnire cu reprezentanții tuturor structurilor Ministerului Administrației și Internelor din județ pentru a discuta cu privire la acțiunile care trebuie întreprinse pentru evitarea unor situații precum cea a violului comis de șapte tineri din Văleni, caz extrem de mediatizat în ultimele zile.
''Am avut o discuție cu domnul Mihai Carp, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, care mi-a spus că în aces caz, Poliția și-a făcut datoria, rămânând acum ca justiția să-și facă treaba. Am înțeles că au fost organizate permanent acțiuni de prevenire. Vom vedea ce putem face pentru ca pe viitor astfel de fapte să fie mai puține. Oricum, fenomenul este greu de controlat. De exemplu, în acest caz vorbim despre o tânără care a urcat în mașina unui cunoscut, care a promis că o duce acasă. Eventual, o să ne orientăm la campanii prin care să-i orientăm pe tineri cu privire la mijloacele de transport pe care le folosesc, să evite autostopul', a declarat prefectul județului Vaslui, Andrei Puică.
Cazul celor șapte tineri vasluieni care au violat o adolescentă anul trecut și sunt cercetați sub control judiciar a stârnit în ultimele zile reacții dure atât din partea unor persoane publice, cât și a unor asociații neguvernamentale. Totodată, cetățeni din țară și din străinătate s-au solidarizat cu tânăra și s-au oferit să-i acorde sprijin. În timp ce pe rețelele de socializare s-a încercat discreditarea victimei, iar în localitatea de domiciliu a violatorilor tânăra este considerată vinovată, susținătorii fetei trimit mesaje și se oferă să o ajute.
Mai multe persoane fizice dar și reprezentanții unor asociații și-au anunțat prezența la Vaslui, pe data de 14 august, când va avea loc un nou termen în proces, pentru a o susține pe tânără. Plasarea sub control judiciar a tinerilor acuzați de viol a fost condamnată public și printr-o petiție on-line, care a adunat în câteva zile 150.000 de semnături, cerându-se arestarea preventivă a violatorilor.
În urma reacțiilor din partea societății civile, a politicienilor și a simplilor cetățeni care au transmis mesaje de susținere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii și Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor și a deciziei pronunțate în acest caz.
Inspecția Judiciară a informat că efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii ale săvârșirii vreunei abateri disciplinare de către judecătorii care s-au pronunțat cu privire la măsurile preventive luate față de cei 7 inculpați din în cazul fetei violate la Vaslui, cât și de către procurorii care au participat în ședințele de judecată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii