Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:53 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Predoiu - Educația trebuie să devină rezultatul unui parteneriat între școală, familie și Guvern

ro

27 Jan, 2016 19:57 528 Marime text
Educația trebuie să devină rezultatul unui parteneriat între școală, familie și Guvern, în care să fie inclusă și comunitatea locală, a declarat, astăzi, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu.

„Educația trebuie să devină rezultatul unui parteneriat între școală, familie și Guvern. În același timp, în acest parteneriat trebuie să fie inclusă și comunitatea locală, administrația locală, pentru că nu se mai pot elabora politicile de educație doar într-un birou, la minister, fără să se țină cont de soluțiile de care au nevoie cetățenii. Educația primară, în același timp, trebuie să vizeze un proiect de parcurs către elev, trebuie să fie îndreptată către elev și trebuie să plece de la cea mai fragilă vârstă. Avem o problemă mare, majoră, de abandon școlar nu numai în comunitățile rurale, ci și în cele urbane. Este una dintre provocările pe care sistemul nostru de educație trebuie să le rezolve — abandonul școlar", a spus Predoiu, potrivit Agerpres.
 
Predoiu crede că învățământul profesional a fost neglijat foarte multă vreme, iar multe instituții de învățământ superior produc diplome, nu absolvenți care să își găsească un loc în piața muncii.

Sursa foto: psnews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii