Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Predoiu avertizează Guvernul a adoptat o mega-ordonanță care încalcă din nou legea tehnicii legislative

ro

01 Oct, 2015 14:14 1008 Marime text
Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a criticat, astăzi, o decizie luată de Executiv în ședința de săptămâna aceasta. El reclamă faptul că "Guvernul lui Dragnea prezidat de Ponta" a adoptat o "mega-ordonanță" care include prevederi fără legătură între ele, încălcându-se astfel din nou legea tehnicii legislative. "Guvernul vrea astfel să „fure la cântar” în evaluarea numărului de ordonanțe adoptate", s-a exprimat, plastic, liberalul, citat de Agerpres.
Predoiu face referire la ordonanţa de urgenţă care amână cu un an ieșirea din sistem a cadrelor universitare care nu au titlul de doctor: „Concret, dacă legea a acordat un termen de patru ani întârziaților care nu s-au îngrijit să-și ia doctoratul, dar au tupeul și pretenția să fie „cadre universitare”, termenul trebuia respectat! Locul trebuia eliberat pentru alții mai harnici și mai capabili!''.
El critică și o altă prevedere a ordonanței care amână cu doi ani, până în 2017, termenul în care conducătorii financiar-contabili din instituții publice trebuie să își obțină un certificat de atestare a cunoștințelor în Sistemul European de Conturi.
"Probabil, cu ocazia aniversării a 10 ani de la intrarea în UE. Aceeași concluzie: de ce să 'tragem tare' și să fim disciplinați și performanți, mai bine amânăm, de ce să facem un efort și să fim competenți și competitivi, mai bine lenevim!", spune Predoiu. În opinia sa, aceasta ''e tendința și obișnuința pe care un 'lider' leneș ca Ponta o propagă în societate: amânare, lipsă de răspundere, contraperformanță, iresponsabilitate!''.



sursa foto: paginaeuropeana.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii