Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Predoiu a vorbit despre cererea lui Tăriceanu de demitere a Laurei Kovesi şi a Liviei Stanciu

ro

26 May, 2015 20:58 1623 Marime text
 
Cătălin Predoiu a declarat că autoritatea care face „justiție în justiție”, inclusiv în cazul erorilor judiciare, este Consiliul Superior al Magistraturii, referindu-se la cererea depusă de Tăriceanu, președintele Senatului, de demitere a Liviei Stanciu și a Codruței Kovesi, potrivit B1 TV.

„Senatul face legi, nu «justiţie în justiţie». Consiliul Superior al Magistraturii face «justiţie în justiţie», după cum spune Constituţia, inclusiv în cazuri de erori judiciare. Oricât de emoţional ar fi cazul Rarinca, declaraţia lui Tăriceanu ignoră litera Constituţiei. În plus, până când Inspecţia Judiciară nu face o anchetă, nu se ştie unde a fost eroarea: la inculpare, la condamnare sau la achitare", a declarat fostul ministru al Justiției. Cătălin Predoiu a mai susținut că Tăriceanu „face politică după ureche” și i-a cerut să demisioneze.

Predoiu a reacționat după ce Tăriceanu i-a trimis președintelui Iohannis o scrisoare în care îi cerea demisia președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, și a șefei DNA, Laura Corduța Kovesi. Cererea, semnată și de alți senatori PLR, vine în contextul în care o femeie care a fost acuzată de șantaj la adresa șefei ÎCCJ, a stat șase luni în arest preventiv, după care a fost achitată.


Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii