Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:04 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poveste de dragoste cu peisaje fabuloase, ciorbă de pește și limanul splendorii. Imagini cum nu ați mai văzut niciodată! (galerie foto+video)

ro

21 Jun, 2016 15:32 2910 Marime text
E vară. Cei mai mulţi se gândesc la vacanţă, la puţină relaxare. Unde te refugiezi? La munte? La mare? Sau in Delta Dunării? Doi oameni iubitori de pace, peisaje spectaculoase, floră, faună, dar şi acea frumuseţe vulnerabilă s-au refugiat în brațele Deltei Dunării. Unul, din fericire, ne este coleg. De ce este asta important? Pentru că ne-a dus cu ajutorul imaginilor în sânul Deltei Dunării, limanul splendorii și al liniștii depline. A împărtășit cu noi bucuria clipelor pe care el le-a petrecut acolo.
 
Vreți să vedeți cele mai frumoase imagini pe care le-ați admirat în ultima vreme? Vreți să fiți ispitiți de Deltă ca de o cadână feciorelnică? Intrați în galeria foto, trageți aer în piept, admirați fotografiile și apoi lăsați-vă purtați de imaginile filmulețului care vă invită senzual și hulpav în Deltă. Nu veți regreta nicio secundă!
 
Doar pe ”bulevardele” Dunării puteți admira frumusețea ireală a acestei zone, puteți admira pădurile de papură și puteți respira aer curat.
 
La bordul unei ambarcaţiuni rapide, puteți admira frumuseţea peisajului, a canalelor singuratice şi a păsărilor din Deltă, declarându-vă impresionați de stolurile de egrete, cormorani, berze, şoimi, pelicani. Când faceți un popas, savurați friptura de peşte şi vinul alb local, dar şi frumuseţea tristă a clădirilor cu faţade degradate de pe esplanada oraşului.
Pelicanii somnoroşi îşi întind aripile alene. Mii de musculiţe mişună printre sălciile bătrâne, cu crengile aplecate, de parcă ar vrea să se închine.
 
Aici timpul și spațiul parcă au alte reguli, iar distanțele dintre canalele Dunării se măsoară în fâlfâit de aripi și săruturi cu buzele arse de vânt. Sub lumina roșie a răsăritului, spălați de temeri, de revărsarea de frumusețe, cei doi temerari au povestit despre Delta cea aflată sub stăpânirea pescarilor, despre tinerețe, iubire și planuri de viitor….
 
Delta Dunării este cea mai mare zonă umedă din Europa şi cel mai important loc din România din punct de vedere al biodiversităţii. Delta a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991 fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN. Situl Delta Dunării (începând din 21 mai 1991) este protejat prin Convenția Ramsar (The Ramsar Convention on Wetlands) ca zonă umedă de importanță internațională.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii