Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:49 25 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au depistat într-o săptămână zeci de persoane date dispărute. Condamnați la închisoare, reținuiți și încarcerați

ro

28 Jul, 2018 10:03 416 Marime text
Direcţia de Investigaţii Criminale a Poliției Române organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.
 
Potrivit Poliției Române, săptămâna aceasta, a fost clarificată situația în 215 cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.
 
În perioada 20 – 26 iulie 2018, poliţiştii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au depistat 161 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 86 de minori.
 
De asemenea, în această perioadă, au fost depistate și 54 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 33 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 9 aveau mandate de arestare preventivă, 9 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, iar 3 persoane aveau sentinţe penale de internare în unitați medicale de specialitate.
  
Exemple:
 
- Un bărbat, de 31 de ani, din Brașov, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 2 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, a fost depistat de polițiști, la data de 21.07.2018, pe raza localității de domiciliu și a fost încarcerat în Penitenciarul Codlea;
 
- Un bărbat, de 32 ani, din București, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate, de 3 ani și 3 luni, pentru comiterea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, a fost depistat de polițiștii capitalei, la data de 21.07.2018 și a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova;
 
- Un alt bărbat, de 66 ani, din Alba Iulia, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri, a fost depistat de polițiști, la data de 22.07.2018, pe raza localității de domiciliu și a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Alba.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii