Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane date în urmărire, depistate săptămâna aceasta. Printre acestea un bărbat din Tulcea condamnat pentru viol

ro

21 Apr, 2018 10:07 2215 Marime text
Direcţia de Investigaţii Criminale organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și cea de identificare a cadavrelor şi persoanelor cu identitate necunoscută, respectiv de clarificare a situaţiei persoanelor dispărute.

Potrivit Poliției Române, săptămâna aceasta, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, au fost depistate sau a fost clarificată situația în 232 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.
 
În perioada 13 – 19 aprilie a.c., poliţiştii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au depistat 138 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 87 de minori.
 
De asemenea, au fost depistate 94 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 66 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 10 aveau mandate de arestare preventivă, 13 persoane erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, 3 persoane aveau sentinţe de internare în unitați medicale de specialitate, o persoană era urmărită prin Biroul Național Interpol, iar o altă persoană evadase dintr-un punct de lucru al unui penitenciar.
 
Exemple:
 
⁕ Un bărbat, de 34 de ani, din localitatea Săcel, județul Maramureș, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, omor, tentativă la omor calificat și tâlhărie calificată a fost depistat, în București, la data de 19 aprilie a.c., de polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.
 
⁕ La data de 19 aprilie a.c., polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au depistat, în București, un bărbat, de 25 de ani, din localitatea Săcel, județul Maramureș, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, omor și tâlhărie. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.

⁕ Polițiștii din Tulcea au depistat, la data de 18 aprilie a.c., în localitatea Rachelu, un bărbat, de 36 de ani, din Luncavița, județul Tulcea, care se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Tulcea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii