Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist condamnat definitiv la închisoare pentru luare de mită. Câți bani ar fi cerut agentul unui șofer oprit în trafic (video)

ro

09 May, 2018 13:59 1692 Marime text
Tribunalul Giurgiu a dispus condamnarea agentului de poliție Ștefănică Irinel Stelian la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă agravantă.

Cauza a fost instrumentată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Hotărârea este definitivă.

Potrivit DGA, în fapt, la data de 15.10.2017, poliţistul a constatat infracţiunea de ,,refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge”, săvârşită de către o persoană denunţătoare asupra căreia a dispus inclusiv suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
 
În urma acestei situații, la data de 16.10.2017, poliţistul i-a pretins denunțătorului suma de 3000 de lei, pentru a-şi exercita influența, printr-un intermediar, asupra procurorului care supraveghează urmărirea penală în cauză, în vederea dispunerii unei soluții favorabile şi restituirii permisului de  conducere.

A doua zi, poliţistul i-a pretins denunţătorului încă 1500 de lei, pentru a administra probe în cauza penală astfel încât aceasta să fie soluţionată prin clasare, solicitând ca, în cursul zilei următoare, să primească prima tranşă, respectiv 3000 de lei.

La data de 18.10.2017, după constatarea infracţiunii flagrante, s-a dispus reţinerea suspectului pentru săvârşirea  infracţiunii de luare de mită, ulterior Tribunalul Giurgiu dispunând măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Ofițerii din cadrul D.G.A. - S.J.A. Giurgiu au efectuat activitățile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz, probatoriul fiind administrat  cu sprijinul D.G.A. – Structura Centrală.

Sursa foto/video: DGA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii