Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Politici SMART pentru combaterea șofatului în stare de ebrietate

ro

13 Dec, 2018 20:36 1055 Marime text
Astăzi, Poliția Română și Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor (ETSC) au organizat conferința internațională, Politici SMART pentru combaterea șofatului în stare de ebrietate”în cadrul proiectului SMART (Sober Mobility Across Road Transport).
 
În cadrul activității, care s-a desfășurat la București, specialiștii Direcției Rutiere  împreună cu reprezentanți ai autorităților competențe și experți în domeniu au prezentat situația actuală a conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcooli ce în România.
 
În primele 11 luni ale anului 2018, la nivel național, s-au produs 320 de accidente rutiere grave având cauza principală de producere conducerea sub influența băuturilor alcoolice, soldate cu decesul a 65 de persoane și rănirea gravă a altor 325 de persoane.
 
De asemenea, în primele 11 luni ale anului, polițiștii rutieri au constatat peste 12.000 de contravenții referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice (șoferi care conduceau cu îmbibaţie alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).
 
Totodată, în această perioadă, polițiștii au constatat peste 8.300 de infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice (îmbibaţia alcoolică este egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat și minim 0,80 g/l alcool pur în sânge).
 
Astfel, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, au fost reținute peste 20.000 de permise de conducere. 
 
Specialiștii Consiliului European pentru Siguranța Transporturilor au explicat situația la nivel european, iar experți din Danemarca și Slovenia au prezentat bune practici în reducerea numărului de decese cauzate de consumul de alcool la volan.
 
De asemenea, specialiștii Direcției Rutiere au prezentat campaniile de preventive realizate în România în domeniul prevenirii șofatului sub influența băuturilor alcoolice, ultima desfășurată de Poliția Română fiind „O mamă la nevoie se cunoaște”, realizată în colaborare cu Asociația Berarii României, în lunile august –septembrie, activitățile având loc atât în mediul online, cât și în stradă.
 
Dezbaterea a abordat aspecte precum îmbunătățirea aplicării legii ,limitele de alcool din sânge, tehnologiile interlock, campaniile de conștientizare și programele de reabilitare, evidențiind unele dintre măsurile aplicate în Europa pentru combaterea acestui fenomen.
 
Obiectivul SMART este de a aborda problemele principale legate de conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și de a continua activitățile ETSC de promovarea bunelor practici la nivelul statelor membre UE pentru reducerea numărului de decese datorate consumului de alcool la volan.
 
 
 
 Sursa foto: Poliția Română 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii