Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:13 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polei în Constanţa. Polaris M Holding acţionează. Nouă sărăriţe au început să împrăştie material antiderapant pe străzile din municipiu (galerie foto)

ro

04 Mar, 2018 09:15 1033 Marime text
Având în vedere avertizarea meteo privind condițiile favorabile de formare a poleiului, în cursul acestei dimineți, nouă  sărărițe de la SC Polaris M Holding au început acțiunea de împrăștiere a materialului antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța, pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia - Pescărie, bd. Lăpușneanu - bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava - Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei.
 
Totodată, se continuă acțiunea de îndepărtare a zăpezii din zonele platformelor de gunoi pentru a facilita accesul utilajelor care ridică deșeurile, potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa.
 
În spațiul pentru persoanele fără adăpost amenajat în Clubul pentru pensionari din șoseaua Mangaliei, nr. 86A, au fost cazate 30 de persoane.
 
Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei sunt pregătiți să intervină cu patru echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Poliției Locale împreună cu cei ai Poliției Rutiere patrulează pentru asigurarea fluenței traficului rutier și intervin acolo unde este cazul.
Reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei monitorizează permanent situația pe străzile din municipiu și solicită intervenția instituțiilor și societăților abilitate.
 
Din cauza temperaturilor scăzute, Primăria Constanţa recomandă evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecţiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilităţi.

În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă şi impermeabilă pentru a asigura protecţie împotriva vântului. Protejarea extremităţilor şi a feţei este esenţială în prevenirea apariţiei degerăturilor.

De asemenea, se recomandă renunţarea la deplasările pe distanţe lungi, în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate adecvat sezonului. Este recomandată folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale.

Dacă deplasarea este absolut necesară, constănțenii sunt rugaţi să nu staționeze autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul utilajelor de deszăpezire și a autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență.
 
Pentru a evita posibilele accidente, participanților la trafic le este recomandat să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205;
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă - 0799606189.

Ti-a placut articolul?

Comentarii