Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrom şi ExxonMobil vor investi până la un miliard USD în Marea Neagră

ro

08 Nov, 2012 18:11 1691 Marime text

Evaluarea rezultatelor sondei Domino-1 şi noua achiziţie seismică programată pentru 2012 vor determina paşii următori ai explorărilor Petrom din Marea Neagră.

Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom, ne-a declarat: "Este prea devreme în procesul de explorare şi evaluare a datelor pentru a determina dacă blocul Neptun se va dovedi viabil din punct de vedere comercial. Cu toate acestea, în cazul în care activităţile viitoare vor confirma viabilitatea tehnică şi comercială a producţiei de gaze de mare adâncime pe blocul Neptun, investiţiile viitoare în fazele de explorare şi dezvoltare s-ar putea ridica la mai multe miliarde USD, cu potenţial pentru prima producţie estimat pentru sfârşitul acestei decade. În perioada imediat următoare, Petrom şi ExxonMobil vor investi în România până la un miliard USD pentru acest proiect".

Ea a precizat că, în ultimul trimestru al acestui an, Petrom va continua, în Marea Neagră, lucrările de evaluare pentru a stabili dacă descoperirea de gaze la sonda în ape de mare adâncime Domino-1 este comercial viabilă. Pasul următor este începerea unei achiziţii suplimentare de seismică 3D în blocul offshore Neptun.

Citeşte întregul articol AICI.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii