Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:24 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Personalităţi culturale dobrogene la Muzeul Callatis

ro

19 Oct, 2012 21:35 1071 Marime text
La Centrul de Documentare și Informare, din cadrul Colegiul Economic Mangalia, s-a desfășurat astăzi, 19 octombrie 2012, activitatea culturală intitulată “Personalități culturale din Dobrogea”. Activitatea face parte din proiectul demarat de Muzeul de Arheologie “Callatis” Mangalia: “Să descoperim istoria Dobrogei” și a fost organizată la inițiativa prof. documentarist Ibolya Negoiță, care a dorit ca elevii să cunoască și personalitățile culturale dobrogene, nu numai istoria Dobrogei.  De la Muzeul de Arheologie “Callatis” Mangalia au participat: directorul muzeului, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, și muzeograf dr. Ion Pâslaru.
Din partea Colegiului Economic Mangalia au fost prezențit: director prof. Simona Raluca Cibănel, director adjunct prof. Cornelia Tănase, prof. Nelida Ismail, prof. Roxana Curcan, prof. Ramona-Elena Rotaru, prof. documentarist Ibolya Negoiță și elevi ai Colegiului Economic.
Invitatul special, Dora Alina Romanescu, și-a prezentat cele zece cărți publicate până în prezent, printre care și romanul “Blestem”, care a promovat-o în Uniunea Scriitorilor din România.
Activitatea s-a încheiat cu invitația scriitoarei adresată elevilor, de a trece pragul librăriei “Dora Alina Romanescu” din Mangalia, unde pot intra în lumea extraordinară a cărților.

Ti-a placut articolul?

Comentarii