Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:09 29 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții pentru destructurarea grupărilor infracționale, desfășurate de Poliţia Română și DIICOT

ro

27 Sep, 2018 19:41 586 Marime text
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au destructurat la data de 26 septembrie a.c., o grupare infracțională de trafic de droguri, în momentul în care membrii acesteia ar fi adunat recolta.
 
Din cercetări a rezultat faptul că aceștia ar fi achiziționat, în prealabil, un teren agricol, pe raza comunei Mironeasa, județul Iași, unde ar fi amenajat mai multe solarii cu o suprafață totală de peste 800 de metri pătrați, unde, sub pretextul că ar cultiva legume pentru export, ar fi înființat o plantație de peste 2.000 de plante de canabis.
 
Aceștia ar fi locuit într-un imobil închiriat, pe raza comunei Miroslava, județul Iași, unde ar fi depozitat și produsul finit.
 
La percheziționarea serelor înființate, a fost descoperită aparatură performantă de creștere a acestor plante, precum și ustensile pentru recoltarea și prelucrarea lor.
 
O parte dintre aceste plante ar fi fost valorificate sub formă de canabis, iar altele ar fi fost transformate în rezină de canabis, pentru a fi mai ușor de transportat și ar fi fost disimulate în doze de aluminiu (de răcoritoare), pentru a nu atrage atenția.
 
Substanța vegetală ar fi fost depozitată în lăzi frigorifice, în vederea transformării acesteia în rezină de canabis. Drogurile de risc nu ar fi fost destinate pieței interne, ci celei europene.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 52 de kilograme de muguri de canabis și 656 de grame de rezină de canabis.
 
De asemenea, în vederea continuării cercetărilor, au fost ridicați bani, echipamente folosite pentru creșterea și prelucrarea culturii de canabis, telefoane mobile, cântare electronice, semințe și substanțe utilizate la fertilizarea și tratarea culturii.
 
Patru persoaneau fost conduse la audieri. Două dintre acestea au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Ulterior, cele două persoane urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propuneri legale.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii