Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanţa. Sunt vizate societăţi şi persoane fizice într-un dosar de evaziune fiscală

ro

31 Mar, 2016 10:25 2223 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti efectuează cercetări faţă de 22 de suspecţi într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

În cursul zilei de azi (31 martie), pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, beneficiind de sprijinul de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, efectuează 23 de percheziţii pe raza municipiilor Bucureşti şi Constanţa şi a judeţelor Ilfov, Galaţi, Gorj şi Argeş. Acestea vizează sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi domiciliile unor persoane fizice.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2009 – 2014, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active de pe raza municipiului Bucureşti au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, prejudiciul astfel cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 14 milioane lei (echivalentul sumei de aproximativ 3 milioane euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată.
 
Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii