Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în şapte judeţe într-un dosar de evaziune fiscală cu deșeuri

ro

28 Jun, 2016 12:37 1498 Marime text
Astăzi, poliţiştii din Mureş efectuează 24 de percheziţii în şapte județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 860.000 de lei, prin evaziune fiscală în domeniul colectării de deșeuri feroase și neferoase.

Percheziţiile domiciliare au loc în judeţele Mureş (3), Suceava (2), Braşov (1), Sibiu (4), Harghita (4), Mehedinţi (3) şi Iaşi(8), la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2012 – septembrie 2015, o societate comercială din Sighişoara, ce are ca obiect de activitate colectarea de deșeuri feroase și neferoase, ar fi înregistrat în contabilitate 171 de facturi fictive, cauzând un prejudiciu de aproape 860.000 de lei.

În fapt, firma din Sighişoara ar fi declarat achiziţii de marfă de la alte societăți comerciale din țară, despre care există suspiciunea că nu sunt reale, fiind efectuate doar în scopul diminuării bazei impozabile, respectiv pentru sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.          

La acţiune participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie Mureş, Suceava, Braşov, Sibiu, Iaşi, Harghita, Mehedinţi, precum şi jandarmi.

În cauză, urmează să fie emise mandate de aducere.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii