Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Tudor Pendiuc, în drum spre DNA Percheziţii în Bucureşti şi Piteşti. Descinderi şi la primăria Piteşti şi primarul Tudor Pendiuc

ro

06 Nov, 2014 08:40 2341 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracţiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2007 - 2014, a unor infracțiuni de corupţie și asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 06 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 18 percheziții domiciliare în locații situate în municipiile București, Pitești și localități învecinate acestora, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

UPDATE, ora 08.42

Potrivit B1 TV, la această oră au loc descinderi şi la Primăria Municipiului Piteşti, dar şi la locuinţa primarului din Piteşti, Tudor Pendiuc. În cauză, este vorba despre mai multe contracte de licitaţii acordate apropiaţilor. Sunt vizaţi şi mai mulţi oameni de afaceri din judeţ.

UPDATE, ora 10.50

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, dosarul vizează fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice mai multor firme, la care procurorii fac percheziţii. Unul dintre aceste contracte are legătură cu achiziţiile făcute de Regia de Transport Public Piteşti, privind cumpărarea mai multor autobuze.

Prejudicul estimat de procurori în această cauză ar fi de aproximativ un milion de euro, fiind produs între 2007 şi 2014, au mai arătat sursele citate.

UPDATE, ora 12.25
Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, se află în aceste momente în drum spre sediul DNA, unde urmează să fie audiat, fiind suspectat de fapte de corupţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii