Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții ale procurorilor DIICOT la un suspect de cultivare și deținere de droguri. Ce au descoperit anchetatorii (galerie foto+document)

ro

25 Oct, 2018 13:59 1599 Marime text
La data de 24.10.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpatului  CCV, pentru săvârşirea infracțiunii de cultivare și deținere, fără drept, de droguri de risc.
 
Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada  septembrie 2016 - septembrie 2018  inculpatul a achiziționat mai multe semințe de cannabis, respectiv aparatură și instrumente specifice pentru înființarea de culturi ilicite de cannabis.
 
De asemenea, la data de 12.10.2018, inculpatul a achiziționat mai multe panouri solare pentru a evita monitorizarea autorităților asupra culturii de cannabis situatăpe raza localității Valea Voievozilor, județul Dâmboviţa, cunoscând faptul că un consum foarte mare de energie electrică de la furnizorul local ar trage o atenție prea mare.
 
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza localității Valea Voievozilor, județul Dâmboviţa, atât la domiciliul inculpatului, precum şi la adresa unde locuia temporar,  a fost descoperită o cultură de cannabis,  compusă din 373 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare, aparatură specifică necesară cultivării cannabisului, în valoare de peste 12.000 de lei, aproximativ 550 de grame de cannabis şi 1.300 de lei.
 
De asemenea, în urma percheziţiilor, a fost indisponibilizat un autoturism evaluat la aproximativ 50.000 de euro, iar în ceea ce privește  locuința unde a fost descoperită cultura de cannabis, evaluată la circa 30.000 de euro, cercetările continuă în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurător.
 
Din cercetările efectuate în cauză  a rezultat faptul că una dintre locuinţele percheziţionate era dotată cu camere video exterioare, instalate de către inculpat, aceste camere captând imagini inclusiv din momentul efectuării percheziției.
 

”Inculpatul a fost prezentat astăzi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare  preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrulDirecției de Combatere a Criminalității Organizate- Serviciul Antidrog.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” - au mai transmis procurorii DIICOT.

Sursa foto: DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii