Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru cele 1.000 de locuri scoase la concurs de MAI, au promovat 825 dintre candidați

ro

20 Mar, 2016 14:55 1582 Marime text
 
În cursul zilei de ieri, a avut loc etapa finală a mai multor concursuri organizate pentru trecerea în corpul ofițerilor a agenților de poliție, maiștrilor militari și subofițerilor. Pentru cele 1.000 de locuri scoase la concurs, au promovat până în prezent 825 dintre candidați (675 la nivelul Poliției Române și 150 la nivelul celorlalte structuri ale MAI).
 
La aceste concursuri s-a înscris un număr de peste 9.200 de candidați - agenți de poliție, maiștri militari și  subofițeri, absolvenți de studii superioare care îndeplinesc condițiile legale.
 
Cea mai mare concurență s-a înregistrat la Inspectoratul General al Poliției Române, cu o medie de peste 11 candidați/loc, pentru ocuparea celor 720 de posturi aprobate pentru încadrare.
 
Concursurile au fost desfășurate în condiţii de maximă transparenţă, obiectivitate şi corectitudine, comisiile de concurs fiind constituite la nivelul inspectoratelor generale. Au fost elaborate tematici şi bibliografii unice pentru funcţii similare, iar subiectele au fost elaborate în condiţii de confidenţialitate şi transmise simultan prin reţele criptate. A fost asigurată monitorizarea şi supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrărilor de concurs realizându-se pe loc, în faţa candidaţilor.
 
Posturile rămase neocupate vor fi scoase la concurs într-o etapă viitoare, după finalizarea contestațiilor și încadrarea pe post a celor admiși.
 
Aceste concursuri reprezintă o primă etapă a Planului de Măsuri pentru reducerea deficitului de personal din MAI, aprobat de către ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, în condițiile în care, la nivelul instituției există un deficit de peste 12.000 de posturi necesar a fi încadrate în vederea îndeplinirii în condiții optime a misiunilor încredințate.
 
Numai de la începutul acestui an, la nivelul MAI au fost înregistrate peste 3.000 de încetări ale raporturilor de muncă prin pensionare, iar peste 2.800 de angajați sunt suspendați sau detașați la alte instituții.
 
 
Anul 2016 este pentru Ministerul Afacerilor Interne unul marcat de misiuni extrem de importante dintre care amintim cele două scrutine electorale, obiectivele asumate prin Planul de Guvernare, în special de creștere a gradului de siguranță a cetățeanului și de optimizare a intervențiilor în cazul situațiilor de urgență.
 
Totodată, în actualul context internațional, de radicalizare a acțiunilor teroriste în spațiul european și de creștere a fenomenului migrației ilegale, Ministerului Afacerilor Interne îi revin o serie de misiuni  complexe care necesită un număr important de resurse umane și materiale.Sursa foto: e-prahova.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii