Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paula Cioceanu va fi umbra lui Mazăre în Consiliul Local Președintele asociației finanțate de CLM devine consilier!

ro

13 Oct, 2015 10:54 2946 Marime text
Așa cum titram încă din 26 septembrie, Paula Cioceanu, preşedintele Asociaţiei Fair-Play din Constanţa şi fost consilier local PSD în perioada 2008 - 2012, revine în Consiliul Local Municipal, după demisia liberalei Ana Marcu. Protocolul USL sub care au candidat, în 2012, la alegerile locale PNL şi PSD îndreptăţeşte acum un social-democrat să preia mandatul de consilier municipal, rămas vacant în urma renunţării reprezentantei PNL. 

Atât preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa, Robert Boroianu, cât şi social-democratul Ion Radu, vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD, au confirmat că mandatul vacant revine PSD.
 
Desemnarea următorului supleant a suportat o oarecare discuţie, deoarece primul pe listă era Ion Ciobanu, iar următorul, Paula Cioceanu. Ciobanu, membru PSD nu întruneşte condiţiile pentru a putea să preia mandatul de consilier local, deoarece el deţine, din luna aprilie, postul de şef al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare Constanţa.
 
Reamintim că Paula Cioceanu deține din anul 2013 și funcția de preşedinte al Organizaţiei Municipale de Femei Constanţa a PSD şi este membru PSD din 2003. De asemenea, Cioceanu este şi preşedinte al Asociaţiei Fair-Play, care acordă servicii sociale în Constanţa şi care a beneficiat de subvenţii de la bugetul Consiliului Local în 2014.
 
Colaborarea dintre Consiliul Local Constanţa şi Asociaţia Fair-Play a început încă din martie 2011. Bazele colaborării au fost puse în şedinţa ordinară a CLM Constanţa din 30.03.2011, când a fost aprobată colaborarea dintre CLM Constanţa şi Asociaţia Fair-Play, în vederea realizării proiectelor locale privind recuperarea şi integrarea profesională a copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale, asigurarea cazării, hranei şi asistenţei medicale şi educaţiei, prevenirea abuzului şi neglijării copiilor, prevenirea abandonului şcolar şi familial, precum şi alte activităţi conexe.
 
Asociaţia se angaja atunci să asigure, la solicitarea Primăriei municipiului Constanţa, cazare şi masă pentru tinerii de peste 18 ani ce provin din case de copii sau orfelinate şi care sunt încadraţi în muncă. Consiliul Local a dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Fair-Play imobilul situat în Constanţa, aleea Egretei nr. 13A, bloc C9, format din cămin de nefamilişti şi terenul aferent în suprafaţă totală de 1.800 mp, din care teren aferent imobilului - 300 mp.
 
Contactată telefonic, Paula Cioceanu a precizat că vrea să activeze într-o comisie cu caracter social în cadrul CLM.
 
Reamitim că, în ședința de astăzi, va fi vacantat mandatul de consilier ca urmare a demisiei Anei Marcu, iar în ședința de luna viitoare, Paula Cioceanu va fi validată ca membru cu drepturi depline în CLM Constanța.

Mazăre, protectectorul asociaţiei Fairplay

„Organizaţia non-guvernamentală Fair-Play şi-a început activitatea în 1997, derulează proiecte în România şi este una dintre cele mai mari şi mai stabile organizaţii neguvernamentale româneşti din domeniul protecţiei sociale. Misiunea noastră este sprijinirea copiilor vulnerabili şi marginalizaţi, pentru ca aceştia să crească într-un mediu familial protector, să beneficieze de educaţie şi de serviciile medicale de care au nevoie. Suntem o familie alcătuită din 275 de membri. O familie protejată şi supravegheată de un singur om, cu o inimă imensă, un tânăr care este considerat un părinte adoptiv şi chiar spiritual. Acest tânăr bărbat viguros şi ambiţios, primarul Constanţei, se numeşte Radu Ştefan Mazăre. El este fondatorul Asociaţiei Fair-Play, preşedinte de onoare al acestei organizaţii, dar şi principalul finanţator al imensei familii. Asistenţi sociali, profesori, învăţători, psihopedagogi, psihologi, jurişti, medici, sociologi şi voluntari lucrează împreună pentru a rezolva problemele copiilor în dificultate“, se arată pe site-ul Asociaţiei Fair-Play.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii