Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia fondată de Mazăre, pierde din nou în fața Primăria Constanța. După ce au decis evacuarea din spațiile deținute, magistrații au dictat și cheltuieli de judecată

ro

06 Apr, 2023 00:00 1770 Marime text
  • Pronunțare în dosarul nr.1653/118/2022, având ca obiect  - acțiune în constatare
  • Reclamant în dosar, Asociația Fair Play Constanța iar pârâți - Consiliul Local al municipiului Constanța și municipiul Constanța prin primar
  • Magistrații au respins cererea Asociației condusă de Paula Cioceanu, fost consilier local PSD în perioada 2008 – 2012
  • Fair-Play şi-a început activitatea în 1997. Fondatorul Asociaţiei Fairplay este fostul primar Radu Ştefan Mazăre, preşedinte de onoare al acestei organizaţii
  • Colaborarea dintre Consiliul Local Constanţa şi Asociaţia „Fair-play“ s-a perfectat printr-un proiect adoptat în şedinţa ordinară a CLM Constanţa din 30.03.2011
  • Consiliul Local le-a dat în 2011 în folosinţă gratuită asociaţiei imobilul situat în Constanţa, aleea Egretei nr. 13A, bloc C9, format din cămin de nefamilişti şi terenul aferent în suprafaţă totală de 1.800 mp, din care teren aferent imobilului de 300 mp
 
 
 
Magistrații de la Tribunalul Constanța, secția civilă s-au pronunțat pe 4 aprilie a.c. în dosarul nr.1653/118/2022, având ca obiect  - acțiune în constatare.

Reclamant în dosar este Asociația Fair Play Constanța iar pârâți sunt Consiliul Local al municipiului Constanța și municipiul Constanța prin primar.

Magistrații au respins cererea Asociației condusă de Paula Cioceanu, fost consilier local PSD în perioada 2008 – 2012.

Iată soluția pe scurt: „Admite excepția autorității de lucru judecat. Respinge acțiunea, pentru intervenția autorității de lucru judecat. Obliga reclamantul la plata către pârâtă a sumei de 952 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Cu apel în 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Constanţa, sub sancțiunea nulității. Pronunţată astăzi, 04.04.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei".

Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanțelor în martie 2022.

La termenul din aprilie 2022, magistrații de la Tribunalul Constanța a admis cererea Consiliului Local Constanța și a anulat „cererea reconvenţională formulată de către Asociația Fair-Play în contradictoriu cu reclamanţii-pârâţi Consiliul Local Constanța și municipiul Constanța prin primar, ca netimbrată.

Totodată, la termenul din 2022, judecătorii au dispus evacuarea pârâtei din imobilul situat în municipiul Constanţa, format din cămin de nefamiliști şi terenul aferent în suprafaţă totală de 1800 mp, din care teren aferent imobilului în suprafaţă de 300 mp și au mai obligat pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamanţi, în cuantum de 1171 lei reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocat.
 
Despre Asociaţia „Fair Play“

Fair-Play şi-a început activitatea în 1997. Fondatorul Asociaţiei Fairplay este fostul primar Radu Ştefan Mazăre, preşedinte de onoare al acestei organizaţii.

Colaborarea dintre Consiliul Local Constanţa şi Asociaţia „Fair-play“ a început în martie 2011. Bazele colaborării au fost puse în şedinţa ordinară a CLM Constanţa din 30.03.2011.

Atunci s-a aprobat colaborarea dintre CLM Constanţa şi Asociaţia «Fair-Play», în vederea realizării proiectelor locale privind recuperarea şi integrarea profesională a copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale, asigurarea cazării, hranei şi asistenţei medicale şi educaţiei, prevenirea abuzului şi neglijării copiilor, prevenirea abandonului şcolar şi familial, precum şi alte activităţi conexe.

Potrivit proiectului, Asociaţia urma să asigure, la solicitarea Primăriei municipiului Constanţa, cazare şi masă pentru tinerii de peste 18 ani ce provin din case de copii sau orfelinate şi care sunt încadraţi în muncă.

Consiliul Local le-a dat în 2011 în folosinţă gratuită asociaţiei imobilul situat în Constanţa, aleea Egretei nr. 13A, bloc C9, format din cămin de nefamilişti şi terenul aferent în suprafaţă totală de 1.800 mp, din care teren aferent imobilului de 300 mp.

Asociaţia Fair-Play din Constanţa condusă de Paula Cioceanu, fost consilier local PSD în perioada 2008 – 2012 a mai pierdut anul acesta un proces intentat Primăriei Constanța în dosarul nr. 22249/212/2018.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Asociaţia „Fair Play“, fondată de Radu Mazăre pierde definitiv procesul cu administrația Chițac!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii