Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:23 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru elemente de muniţie rămasă neexplodată, ridicate de echipa pirotehnică ISU Dobrogea

ro

29 Jul, 2015 10:56 1198 Marime text
 
Patru elemente de muniţie rămasă neexplodată de pe timpul conflictelor militare au fost ridicate în cursul zilei de ieri de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa, pe timpul unei misiuni de asanare în localitatea Vadu.

Un cetăţean a găsit pe un islaz elementele de muniţie şi a anunţat organele abilitate. Membrii echipei pirotehnice s-au deplasat la faţa locului şi au identificat patru proiectile de artilerie calibru 45 mm.

Tot în cursul zilei de ieri, echipajul pirotehnic al ISU Constanţa a fost solicitat să intervină la o misiune de asanare a muniţiei rămase neexplodate, dar de acestă dată în localitatea Agigea. Un cetăţean a descoperit câteva elemente de muniţie, în timp ce efectua lucrări agricole specifice sezonului. Echipajul pirotehnic mobilizat la locul indicat de apelant, a identificat 84 cartuşe de infanterie calibru 5,6 mm şi 6 tuburi de cartuş calibru 5,6 mm.

Toată muniţia găsită, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă la o dată ulterioară.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, reprezentanţii ISU Constanţa atrag atenţia cetăţenilor că, în momentul descoperirii unor elemente de muniţie neexplodată, aceştia trebuie să solicite ajutorul organelor abilitate, fără a le mişca din locul unde a fost găsite.

În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii