Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pasagerul suspect de febră tifoidă de la bordul unei aeronave care a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă", transportat către Spitalul Victor Babeş

ro

18 Sep, 2018 22:41 916 Marime text
Pasagerul suspect de febră tifoidă de la bordul unei aeronave care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti este transportat către Spitalul Victor Babeş pentru investigaţii, a declarat marţi seara secretarul de stat în MAI Raed Arafat la Digi TV, conform Agerpres.ro. 
 
Potrivit acestuia, din primele investigaţii, "nu se consideră că ar pune probleme pentru restul pacienţilor" aflaţi la bordul aeronavei.
 

"Pasagerii trebuie să înţeleagă că acestea sunt procedurile pe orice aeroport din lume, oriunde ar merge, când se află că este cineva cu o problemă despre care nu se ştie exact ce este. În momentul în care a fost confirmat de către un medic de la bordul avionului că pacientul nu pune probleme şi când am flat situaţia de la soţia acestuia, că el a avut febră tifoidă de fapt acum o lună, nu acum, atunci s-a dat drumul la pasagerii din avion iar pacientul a fost preluat de o ambulanţă către 'Victor Babeş', conform procedurilor, pentru investigaţii. El, din primele investigaţii - l-au văzut şi medicii de la aeroport şi de la Direcţia de Sănătate Publică -, nu se consideră că ar pune probleme pentru restul pacienţilor, dar, preventiv, lista pasagerilor este la noi. Dacă este orice situaţie, imediat sunt contactaţi toţi, dacă se consideră necesar, dar nu credem că vom ajunge acolo. Pacientul a plecat la Spitalul 'Victor Babeş' pentru investigaţii acum. Şi normal că Ministerul Sănătăţii va urmări situaţia şi diagnosticul care va fi pus acolo", a spus Arafat.

 
O aeronavă Turkish Airlines care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti a fost izolată la sol marţi seară din cauza unui pasager care prezenta simptome de febră tifoidă, au declarat pentru AGERPRES reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.
 

"Este vorba despre o aeronavă Turkish Airlines care are la bord un pasager cu simptome de febră tifoidă. Aeronava a fost izolată. Cazul a fost preluat de Direcţia de Sănătate Publică. Aeronava a aterizat la ora 19,45 şi venea de la Istanbul", a precizat sursa citată.

 
Pasagerii au fost debarcaţi în jurul orei 21,50. Potrivit sursei citate, pasagerul cu simptome de febră tifoidă este român.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii