Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ce spune ISJ Copii din Şcoala „Gheorghe Lazăr“ din comuna Corbu, abuzaţi fizic de o învăţătoare

ro

04 Nov, 2014 13:16 3683 Marime text
Un grup de părinţi ai elevilor din clasa a IV-a B, din cadrul Şcolii Gimnaziale Gheorghe Lazăr din comuna Corbu, susţin că unul dintre profesorii instituţiei precizata a abuzat fizic mai mulţi copii. Potrivit unui email primit astăzi, pe adresa redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa, acest nu este prima oară când acest lucru se întâmplă.
 
„Suntem un grup de părinţi ai unor elevi ai clasei a IV-a B de la Şcoala gimnazială Gheorghe Lazăr din comuna Corbu şi cu respect va semnalăm un caz foarte grav de violenţă fizică şi verbală săvârşit de doamna învăţătoare Badea Elena asupra elevilor acestei clase.
 
În ziua de joi 23.10.2014, după ce a distribuit rechizitele elevilor clasei la care dansa este învăţătoare, doamna Badea Elena apreciind că nefiind îndeajuns de multă linişte în clasa a decis să le aplice copiilor o corecţie fizică. Astfel, zis şi făcut, au fost bătuţi toţi elevii clasei, la rând, la palmă cu rigla, în ţipetele şi urletele isterice ale doamnei cu pricina, care cu dărnicie îi împroşcă cu apelative jignitoare precum idioţi, tâmpiţi, proşti, etc. Doamna Badea Elena, învăţătoare la această clasa şi pe parcursul altor ore de la începutul anului şcolar, până acum a mai recidivat în utilizarea de expresii jignitoare similare celor menţionate mai sus şi a bătut de nenumărate ori diverşi elevi ai clasei din motive închipuite şi doar de dansa ştiute. Chiar dacă loviturile au fost mai mult sau mai puţin dureroase, elevii au fost foarte speriaţi de comportamentul nervos şi agresiv al doamnei învăţătoare. După cum ştim şi noi că părinţi, legea educaţiei nu da dreptul nici unui cadru didactic să lovească elevii, să-i insulte şi să-i jignească.”, este mesajul părinţilor elevilor şcolii din comuna Corbu.
 
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au precizat că sesizarea nu a fost depusă la sediul instituţiei. „În urma celor sesizate de presă vom demara urgent o anchetă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan.

Update ora 14.41

„Referitor la sesizarea anonimă transmisă presei de către  un grup de părinți ai unor elevi din clasa a IV-a B de la Școala Gimnazială «Gheorghe Lazăr» din comuna Corbu, prin care  este semnalat «un caz foarte grav de violență  fizică și verbală» din partea unui cadru didactic, menționăm că inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a dispus începerea unei anchete pentru a  verifica aspectele prezentate în petiție, urmând a se acționa în consecință.  Totodată, precizăm că până marți, 4 noiembrie, ora 14.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța nu a fost depusă nicio sesizare din partea părinților prin care să ni se aducă la cunoștință  acest incident“, a precizat inspectorul școlar, Cristina Maria Ivan.

Update ora 14.53

Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu a declarat că nu au existat niciodată probleme cu personalul didactic de la şcoala din Vadu. „La mine nu a ajuns niciodată nici măcar o vorbă de nemulţumire sau ceva scris că acolo ar avea loc evenimente neplăcute. Nu am avut niciodată nemulţumiri din partea cadrelor didactice, sau din partea părinţilor ori a elevilor. De curând acolo s-a revenit la predarea simultană“, a precizat primarul Marian Gălbinaşu.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii