Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:29 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Părinţii, anunţaţi prin SMS când trebuie să-şi vaccineze copiii

ro

16 Oct, 2016 08:51 2424 Marime text
Conform noii Legi a vaccinului, pe care Ministerul Sănătăţii ar dori să o propună, părinţii ar putea să fie anunţaţi prin sms când trebuie să-şi vaccineze copiii.

Este o soluţie propusă pentru a încuraja vaccinarea. Părintele ar trebui să îşi lase numărul de telefon după naşterea copilului, iar înaintea fiecărui termen pentru vaccinare va primi un SMS. Din a doua parte a acestei luni, intră  în normal programul de vaccinare a copiilor, conform schemei naționale de imunizare.

Vaccinul hexavalent a fost recepționat, iar în cursul lunii octombrie va începe imunizarea copiilor împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertusis), hepatitei virală B, poliomielitei și Haemophilus influenzae tip b. Primul lot de vaccin, 115.000 de doze, este acum în depozitul Unifarm și într-o săptămână va fi distribuit către Direcțiile de Sănătate Publică.

După ce ajunge în depozitele locale, direcţiile de sănătate publică îi vor anunța pe medicii de familie că pot ridica vaccinul pentru începerea programului de imunizare în condiții optime. Ministerul Sănătății face apel către medicii de familie să înceapă programarea la vaccinare a copiilor eligibili şi a celor care nu au fost vaccinaţi până în prezent.  Al doilea lot de vaccin hexavalent, adică restul de 140.000 de doze, va ajunge în România până pe data de 31 octombrie 2016.

Sursa: http://www.monitorulcj.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii