Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcul Tăbăcărie - probleme şi soluţii

ro

09 Sep, 2014 11:36 2122 Marime text
Nu există constănţean care să nu se fi plimbat prin Parcul Tăbăcărie. Eu personal am crescut prin parcul în cauză, pe când eram puştiulică şi mă ducea bunica -aşa cum spuneam pe atunci- „la leagăne”. În prezent, starea de fapt a Parcului Tăbăcărie este – cu mici excepţii, ce-i drept- una deplorabilă iar mai jos am pus la cale câteva soluţii pentru problemele existente.
 
1. Reamenajarea aleilor
Există destule şosele şi alte căi de comunicaţie rutieră asfaltate, nu e nevoie ca şi aleile unui parc -prin definiţie o zonă de relaxare- să fie asfaltate. Soluţia: decopertarea asfaltului şi înlocuirea cu piatră cubică sau pavele.
 
2. Recondiţionarea mobilierului existent
Fie că vorbim de bănci pentru şezut sau celebrele mese de şah la care pe timp frumos poţi vedea pensionarii cum se înfruntă la un joc de pioni versus ture şi regine, mobilierul existent ar trebuie recondiţionat. Nu neapărat înlocuit, ci un simplu recondiţionat prin repararea micilor hibe şi revopsire (de preferat anual, pentru că vremea are capriciile ei şi-şi lasă amprenta în mod implacabil) ar fi îndeajuns.
 
3. Reabilitarea zonei Amfiteatrului
Este una dintre zonele cele mai pitoreşti ale parcului şi, din câte ştiu din auzite de pe la cei care au o oarece vârstă, pe timpuri se organizau spectacole de teatru şi muzică în acel mic amfiteatru. Curăţarea zonei şi toaletarea vegetaţiei care a cuprins-o nu ar dura mai mult de 5-7 zile iar reabilitarea şi repunerea în funcţionare ca amfiteatru ar aduce un punct de plus-valoare parcului dar şi oraşului, prin organizarea de evenimente specifice.
 
4. Reînfiinţarea liniei de transport
Pe când eram în creştere, exista un trenuleţ al cărui traseu pornea din zona unde se află în prezent Gravity Park şi ocolea tot parcul. Pentru turişti dar şi pentru constănţeni un asemenea traseu (printr-un parc reabilitat complet, evident) ar fi un punct de atracţie şi maxim interes.
 
Citiţi materialul integral urmând link-ul http://iloveconstanta.ro/parcul-tabacarie-probleme-si-solutii/.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii