Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:20 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panică printre părinţii elevilor din Constanţa din cauza meningitei. Oamenii refuză să-şi mai trimită copiii la şcoală

ro

14 Oct, 2016 23:42 1323 Marime text
Epidemia de meningită în rândul elevilor din Constanţa ia amploare, iar părinţii disperaţi nu îşi mai trimit copiii la şcoală de frică. Oamenii sunt revoltaţi că Direcţia de Sănătate Publică nu ia nicio măsură pentru a stopa răspândirea bolii. Părinţii au cerut explicaţii şi la Prefectură.
 
Sătui de nepăsarea autorităţilor, mai mulţi părinţi au depus un memoriu la Prefectura din Constanţa. Oamenii cer să se facă dezinfecţie în şcoli astfel încât meningita să nu se răspândească.
 
Mulţi părinţi nu şi-au mai trimis copiii la şcoală. Chiar şi aşa, Direcţia de Sănătate Publică a decis că nu e nevoie de măsuri suplimentare de igienă în şcoli

Un caz particular ar fi la Şcoala nr. 12 „B.P. Haşdeu“ din Constanţa, unde chiar directorul şcolii, Laura Popa recunoaşte că nu se poate lupta contra virusului transmis pe calea aerului.

Douăzeci şi patru de cazuri de meningită acută virală la copii au fost confirmate, până în prezent, în judeţul Constanţa, iar alte 7 cazuri sunt în curs de evaluare, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică declarând că dezinfectează unităţile de învăţământ unde s-au înregistrat îmbolnăviri. În luna septembrie, 42 de elevi s-au îmbolnăvit.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii