Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O adolescentă în vârstă de 16 ani, internată în spital cu suspiciune de meningită meningococică

ro

22 Apr, 2019 17:46 2227 Marime text
O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost internată, vineri, pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, cu suspiciune că ar fi contactat meningita meningococică, a declarat, pentru AGERPRES, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani, medicul Irina Alecu.

Potrivit acesteia, minora are domiciliul în străinătate şi se afla în vizită în judeţul Botoşani. Oficialul DSP susţine că, în acest context, "nu se pune problema unui focar local".

"Avem o suspiciune în investigaţie, care nu face parte dintr-o comunitate locală. Este o persoană venită în vizită şi este în investigaţie. Este cetăţean român, dar nu este rezident în România, aşa că nu se pune problema unui focar local. Au fost identificaţi toţi contacţii, s-au luat toate măsurile necesare", a afirmat Alecu.


Potrivit medicilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, adolescenta, care vine din Italia, se află sub un tratament cu antibiotice şi răspunde corespunzător la acesta.

Cazul de la Botoşani a apărut după ce săptămâna trecută o elevă de 18 ani de la Colegiul Naţional ''Gheorghe Lazăr'' din Bucureşti a decedat ca urmare a contactării meningitei meningococice.

 AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii