Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panama Papers Premierul britanic David Cameron a recunscut legătura sa cu fondul de investiții offshore

ro

07 Apr, 2016 23:10 2104 Marime text
 
Premierul britanic David Cameron a recunoscut astăzi că a deținut o cotă de acțiuni în fondul de investiții offshore al tatălui său.
 
Chiar dacă prima dată a negat această informație conform căreia ar fi avut active în paradisurile fiscal, în urma sandalului Panama Papers în care au fost dezvăluite date privind existența respectivului fond, premierul arecunoscut, potrivit The Independent.
 
David Cameron a spus într-un interviu că familia sa a deținut 5.000 de acțiuni la fondul de investiții Blairmore Holding, înregistrat în Bahamas, acțiuni pe care le-au vândut în ianuarie 2010 și care ar fi avut o valoare de circa 30.000 de lire sterline.
 
„Am plătit taxe pe dividende. A existat un profit, dar a fost mai mic decât câștigul din capital scutit de taxe, așadar nu am plătit taxe pe capital. Dar altfel am plătit toate taxele din Marea Britanie”, a explicat premierul britanic, in cadru interviului, notează agerpres.ro.
 
De asemenea, premierul britanic a mai menționat faptul că a primit 300.000 de lire sterline moștenire de la tatăl său, atunci când acesta a murit în anul 2010. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii