Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt delfini morți din cauza plaselor de pescuit

ro

06 Jul, 2016 11:53 2562 Marime text
Descoperire șocantă: opt delfini morți după ce s-au prins în plasele de pescuit ale localnicilor!

Ca urmare a sesizărilor din partea populaţiei cu privire la existenţa unor delfini eşuaţi pe zona litorală a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, personalul împuternicit al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, împreună cu reprezentanţi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, respectiv Poliţia de Frontieră Sulina au efectuat un control în zona semnalată.

Pe sectorul de plajă cuprins între localitaţile Sulina şi Sfântul Gheorghe au fost găsite în total 8 exemplare de delfini aflate deja într-un stadiu avansat de descompunere. Din primele cercetări a rezultat că decesul a survenit cu 4-5 zile în urmă, iar cauza cea mai probabilă ar fi insuficienţa respiratorie provocată de înec, posibil ca urmare a intrării accidentale în uneltele de pescuit din zonă. 

„Mulţumim celor care ne-au informat şi regretăm că în acest caz orice intervenţie pentru salvarea lor era deja tardivă. De asemenea, vă informăm că ARBDD va continua activităţile de monitorizare  a biodiversităţii precum şi controlul modului de respectare a legislaţiei de mediu în activităţile economice desfăşurate în zonă“, au declarat reprezentanții ARBDD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii